18. Pseudo HDR
Ostatnio edytowane przez wokas0 ; 13-05-2013 o 18:07
16 i 17 całkiem fajne (szczególnie podoba mi się 16!), całej reszcie "długich czasów" pomogłaby zmiana perspektywy i lepsza obróbka (przede wszystkim kolory) - takie tematy pokazane niemal z wysokości ludzkiego wzroku i wykadrowane w ten sposób są po prostu przeciętne.
Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
6D+40D jakieś szkła i jakieś lampy
Wszystkie zdjęcia z długimi czasami (13,14,15,17) były robione z brzegu o wysokosci metra. Dodatkowo statyw był ustawiony na około 1 metr, co razem daje 2 metry. Na wejscie do wody było za zimnoMoże pokusze sie o to jak zrobi sie cieplej
Natomiast zdjęcie 16 które podoba Ci sie haze najbardziej było robione z mostu czyli jakies 4 metry nad poziomem lustra wody (czas około 1/30) juz po wschodzie słońca. Z pewnoscią dlatego kolory wyszły bardziej nasycone.
A co myslisz haze o moim pierwszy HDRze? (zdjęcie 18)
Nie uzywałem pędzlaAni żadnych innych narzedzi. To co widać to naturalne kolory.
Nie chodzi mi o malowanie kolorowym pędzlem, lecz o narzędzie adjustment brush w lightroomie które pozwala zwiększać/zmniejszać ekspozycję tylko obszarów "zamalowanych" pędzlem. Ale jak rozumiem to "prawdziwe HDR" - kilka ekspozycji tego samego zdjęcia?
Tak haze to jest prawdziwy HDR