Witam

Jestem tutaj rzadkim bywalcem wiec witam wszystkich, jeśli ktoś mógł by mi pomóc był bym bardzo wdzięczny.

Posiadam aparat cyfrowy marki Canon model G3. Wszystko normalnie działało nie miąłem z nim żadnych problemów , praktycznie codziennie pstrykałem kilka fotek. Dziś w południe wziąłem aparat z półki i po włączeniu go miałem następujące problemy :

Włączyłem aparat w tryb fotografowania na AUTO (taka sam sytuacja jest na wszystkich trybach) na tym mniejszym wyświetlaczu normalnie wyświetliły się wszystkie dane i aktualne ustawienia danego trybu, na dużym wyświetlaczu nie ma żadnego obrazu - ani kiedy włączę przeglądanie zdjęć ani kiedy przełączę na tryb robienia zdjęć(tylko raz w czasie oceniania co się zepsuło włączyły się na chwile zdjęcia z karty a teraz nie widać już nic.) Po włączeniu aparatu obiektyw się nie wysuwa, a przesłona się nie otwiera, słychać jedynie dwa pojedyncze piknięcia i pokazuje się informacja (LENS) po czym następuje seria piknięć i aparat się wyłącza, sytuacja ta powtarza się za każdym razem kiedy włączam aparat. Sprawdzałem w instrukcji obsługi co oznacza informacja (LENS) jest tam napisane że „ aparat został włączony w tryb fotografowania z obiektywem zasłoniętym pokrywką. Zdejmij pokrywkę z obiektywu, a następnie wyłącz i włącz aparat.” Oczywiście pokrywka jest cały czas zdjęta , nie mam pojęcia co się mogło stać, aparat mi nie upadł i nie był narażony na jakieś wstrząsy, podłączałem go do sieci prądu bez pośrednio przez kabelek wyciągałem i wkładałem baterie podobnie z karta pamięci, nic nie pomogło.

Bardzo proszę o jakieś informacje na temat co się mogło popsuć, bądź kto mi może pomóc, czy gdzie mogę uzyskać takie informacje.

POZDRAWIAM .