Strona 5 z 26 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 251

Wątek: Canon Cashback 2013 !!!

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon Cashback 2013 !!!

deszcz, susza, pierwszy maja, nowa tańsza wersja czy cashback - każdy powód dobry aby podnieść cenę
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Ale spójrzcie też na to jeszcze tak, przez pryzmat tego punktu regulaminu, który podałem. Jesteśmy w UE, mamy strefę wolnego handlu, globalizację itd., a tu przez taki paragraf jest wg mnie całkiem duży problem, bo podobno (tak słyszałem) cała masa sklepów, szczególnie internetowych i tych tańszych nie ma sprzętu z polskiej dystrybucji...

Dopiero zaczyna

Na Karmelickiej w KRK już podnieśli; wczoraj dzwoniłęm do KRK i pytam o C17-40 na necie cena 2800 PLN; pytam czy mają orginalne pudełko bo do cashbacka potrzebuje a sprzedawca do mnie "że co jest CASHBACK? zadzwonie do Pana za chwile bo musze sprawdzić cenę jaką mam na sklepie............ ". Do tej pory nie zadzwonił a cena juz na necie 2945 PLN; uczciwość I klasa; omijam ten sklep z daleka!
    6D | 50D i cała masa różnych gratów

Początki nałogu

http://allegro.pl/canon-17-40-f-4-l-...214411719.html

Tu sprzedawca napisał w opisie aukcji o zwrocie 205zł. Jak to możliwe?

Wysłane z I9100 za pomocą Tapatalk 2

Bywalec Awatar McLaren
    Miasto
    Mysłowice

To ja dodam swoje 3 grosze.
    To już 3-ci Cashback którym się interesuje. I przy każdym z nich były podnoszone ceny przez sprzedawców.
    Przypomnę że klient musi wyłożyć jednak pieniądze z własnej kieszeni, ewentualnie potem ma możliwość otrzymania części swoich pieniążków (przy spełnieniu kilku punktów regulaminowych i przy zaangażowaniu się klienta żeby otrzymać parę złotych zwrotu).
    Sklepy żerując na tym że klient ma szansę odzyskać parę złotych i jeszcze z tej sumy chcą uczknąć kąsek.
    To jak podatek Belki. Albo ja czegoś nie rozumie, ale dla mnie to złodzieje.
    Pominę wcześniejsze Cashbacki, chodź we wcześniejszym kupiłem 24-105 L i w sumie dobrze na tym wyszedłem, ale to kwestia szczęścia była.
    W Casback 2013 interesuje mnie C17-40 L i jakie moje "zdziwienie". Sklep Fotoceny z Chorzowa z którego jestem ogólnie zadowolony i większość sprzętu właśnie u nich kupiłem ma obiektyw C17-40 na sklepie i jednego dnia cena 2815zł, ogłaszany jest Cashback i na drugo dzień 2949zł. Podrożał o 134zł.
    Śmiem twierdzić że sklep chce odemnie haracz w wysokości 33% kwoty Cashbacku, która w tym wypadku wyności 410zł.
    Czyli w tym wypadku mam możliwość zwrotu (podkreśle MOŻLIWOŚĆ) zwrotu 276zł. Nie podoba mi się to i będe to piętnował.
    Co innego gdyby sklepy załatwiały cały Cashback i obniżyli by cenę nie o 410zł, ale o 276zł.
    I wtedy obiektyw w zakupie byłby tańszy, klient nie miał by problemów z załatwianiem tego wszystkiego (nie każdy musi się interesować takimi tematami, niektóry idą i kupują aparat, obiektyw w sklepach nie dla idiotów i robią zdjęcia nic nie wiedząc o zwrotach), a sklepy jeszcze by na tym zarobiły.
    Niestety w Polsce już okradają klientów przed zwrotem.
    5DMk3 ; G7X ; 17-40L ; 35/1.4 Art ; 50/1.4 ; 85/1.2L ; 135/2.0L ; 70-200/2.8L IS ;580EXII ;

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez McLaren Zobacz posta
    Nie tylko w Polsce. Canon z pewnością świetnie sobie zdaje sprawę że sprzedawcy podniosą ceny ale i tak wyjdzie na swoje. Cashback nie bierze się przecież z powietrza, Canon już wcześniej podniósł ceny aby z większych zysków ten cashback wypłacać. Klienci na hasło "cashback", "promocja" zawsze pozytywnie reagują i tylko nieliczni zauważą że przed chwilą ceny wzrosły prawie o wysokość promocji. W supermarketach na dzień przed promocją podnosi się ceny artykułów żeby następnego dnia zrobić "promocję".

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Nie przesadzasz aby z tymi epitetami? Ja rozumiem że sprzedawcy wykorzystują okazję żeby więcej zarobić ale mówienie o "kradzieży" to gruba przesada.

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    N W supermarketach na dzień przed promocją podnosi się ceny artykułów żeby następnego dnia zrobić "promocję".
    Nie zawsze i nie wszędzie jest to regułą. Tak generalizując to można udowodnić że ziemia jest płaska.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

[QUOTE=Kolekcjoner;1159634]Nie przesadzasz aby z tymi epitetami? Ja rozumiem że sprzedawcy wykorzystują okazję żeby więcej zarobić ale mówienie o "kradzieży" to gruba przesada.

Panie Kolekcjonerze .... jeżeli akcja pod nazwą cashback kierowana jest do właścicieli sklepów lub hurtowni to o kradzieży nie może być mowy.

W poprzedniej takiej akcji mój zwrot od canona / dokładnie jego 70%/ przejął właśnie sklep lub hurtownia.
    ale skoro cała akcja skierowana była do nich, a nie do klienta docelowego .... to tak jak napisałem w pierwszym zdaniu ...

Bywalec Awatar McLaren
    Miasto
    Mysłowice

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie przesadzasz aby z tymi epitetami? Ja rozumiem że sprzedawcy wykorzystują okazję żeby więcej zarobić ale mówienie o "kradzieży" to gruba przesada.
    Niech każdy sobie sam wyciągnie wnioski.
    A przy okazji... Nie łapie się to czasami pod zagadnienie "Zmowa cenowa"?
    5DMk3 ; G7X ; 17-40L ; 35/1.4 Art ; 50/1.4 ; 85/1.2L ; 135/2.0L ; 70-200/2.8L IS ;580EXII ;

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Niech każdy sobie sam wyciągnie wnioski.
    A przy okazji... Nie łapie się to czasami pod zagadnienie "Zmowa cenowa"?
    Tego to nie wiem. Trzeba by tu już jakiegoś prawnika pytać ale podejrzewam że ciężko byłoby to udowodnić.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 5 z 26 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów