Jak kupujesz nowe to masz gwarancję i zawsze można wysłać do kalibracji...
Wysłane z I9100 za pomocą Tapatalk 2
Pozamiatane...do dyskusji o prowizjach zapraszam tutaj: http://www.canon-board.info/hydepark...rowizje-90446/
Temat mnie zaciekawił to wrzucę tylko info co myślę. Admin też człowiek i też kupuje obiektywy dla siebie. Choć wątpię abym miał czas na aktywną dyskusję
Cashback jest dla wszystkich konsumentów, nie ma losowania czy kto pierwszy ten lepszy. Ale tak jak poprzedni "konkurs Canon" musi być tak pokrętnie sformułowane bo nasze prawo utrudnia robienie tego typu akcji.
Dlatego zrobili cashback aby nie obniżać ceny na rynku bo firma na N. też walczyłaby ceną, a tak tylko okresowo można "obniżyć cenę dla konsumenta". Dlaczego dla konsumenta? Bo jednak trzeba podawać numery seryjne i dowody zakupu, wszystko wpada do bazy danych i przez to sprzedawcy trudno jest samemu odebrać zwrot na 20 szkieł (różne dane musiałby dac itd, mnóstwo zabawy) dlatego w założeniu cashback nie powinien powodować spadku cen na rynku, ale konsument ostatecznie kupuje taniej.
Zmiany cen mogą być spowodowane innymi czynnikami.
p.s. mam prośbę do użytkowników piszących z Tapatalk, aby wykasowali podpisyw typu "Wysłano z ...." bo śmieci na forum
Jak sprwadzić w google jakie były ceny przed akcją cashback w sklepie na "F" z joker-em w nazwie, tak jak to zrobił Grzesiek_PL w poście #33?