"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ja w FJ zamówiłem przez neta za 8300zł przed chwilą 70-200 2.8II.
,,- Panie kierowniku. On się na wszystkie sklepy obraża. Mieszkamy na Służewcu, to aż do Żoliborza mamy wszystkie sklepy poobrażane.
- Pański sklep jest ostatni. To teraz już chyba na Bielany będziemy…
- Do Bydgoszczy będę jeżdził, a tu nie będę kupował! ”
Ciekawe czy to sklepy podnoszą cenę, bo chcą więcej zarobić, czy Canon podnosi cenę na nową dostawę bo chce zwrócić sobie promocje![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
No chyba każdy, przynajmniej z Krakowa lub okolic, wie jakie są sklepy na "F" na Studenckiej i Karmelickiej
Zresztą fotoplus już tu padł, a przypadek z 17-55/2.8 rozegrał się na przestrzeni jednego dnia.
Można powiedzieć, że przesadzam, co tam dwie stówki, skoro stać Cię na szkło za taką cenę, może i owszem, ale za te 200 stówki to można mieć filtr, a tak poza tym, to patrząc z ich punktu widzenia to niby ile więcej zarobią na takiej akcji podnosząc cenę? Wg mnie zdecydowanie mniej niż zostaje smrodu, bo gdyby mi sprzedali popołudniu szkło za cenę z rana, to bym gotówkę wyłożył, a tak nie oni ją dostanąA przynajmniej jeszcze nie teraz
![]()
Dystrybutor cen z tego powodu nie podnosi, to jest wyłącznie decyzja handlarza... Firma Canon jak najbardziej w dobrej wierze organizuje taką promocję niestety przez ten "margines" wizerunek firmy również cierpi...
deszcz, susza, pierwszy maja, nowa tańsza wersja czy cashback - każdy powód dobry aby podnieść cenę
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Ale spójrzcie też na to jeszcze tak, przez pryzmat tego punktu regulaminu, który podałem. Jesteśmy w UE, mamy strefę wolnego handlu, globalizację itd., a tu przez taki paragraf jest wg mnie całkiem duży problem, bo podobno (tak słyszałem) cała masa sklepów, szczególnie internetowych i tych tańszych nie ma sprzętu z polskiej dystrybucji...