Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: C 5D I i co dalej ? "))))

Uzależniony

Domyślnie Odp: C 5D I i co dalej ? "))))

Cytat Zamieszczone przez Karol.N Zobacz posta
    Szanuje 5DIII to maszyna do zdjęć ale coś mi nie gra ze spójnością plastyczną z innymi puszkami )
    Z całym szacunkiem ale mi nie gra coś u Ciebie ze spójnością.
    Wypowiadasz się jak byś miał doświadczenie i podstawy techniczne, a zastanawiasz się pomiędzy 50mm a TS-E 24mm lub aparatem.

Masz dobry zestaw. Jeżeli brakuje ci jakiejś funkcji lub możliwości to sam najlepiej o tym wiesz.

Cytat Zamieszczone przez Karol.N Zobacz posta
    zdjęcia z 7D były plastikowe i problemy w kanele czerwieni jak 5DIII / coś pokombinowali chyba z procesorem koloru.
    Ja nie mam problemu z żadnym kanałem. Czerwone światło jest zazwyczaj bardziej intensywne i używając poprawnie światłomierza i/lub histogramu RGB eliminuje kompletnie, ewentualny problem. W dodatku fotografując w RAW cała obróbka koloru jest przeprowadzana na komputerze, według przeze mnie wybranego profilu...
    Porównywanie cyfrowego sensora do Kodachrome to następna bajka. Mając wszystkie dane zarejestrowane w RAW możesz uzyskać efekt filmu jaki chcesz. Film ma inne właściwości, których elektronika jeszcze nie ujarzmiła, ale uzyskanie takiego samego wyglądu nie stwarza problemu. Współczesne aparaty nie różnią się tak dużo od siebie, a jeżeli chcesz wskoczyć w totalnie lepszą jakość, to cyfrowy średni format stoi przed tobą otworem.

Powtórzę za Kolekcjonerem. Spróbuj pisać według zasad gramatyki i interpunkcji ponieważ jest ciężko zrozumieć o co chodzi w twojej "wypowiedzi"

Pełne uzależnienie

Masz oprofilowane szkła. Więc nie wiem jaki problem z czerwienią. Po to chyba jest profil by to załatwić? A co do reszty to idź po prostu robić zdjęcia. Bo zaczynam wyczuwać przykrą przypadłość znudzonego fotografa.

Jak potrzebujesz filmów to kup nową puszkę. Jeżeli potrzebujesz sprawny AF to kup 5DIII. Jak potrzebujesz więcej MPX to kup II, III lub 6D. Albo idź rób zdjęcia.

Ale magia nie tkwi w sprzęcie. Tkwi w tym co i jak, oraz przy jakim świetle robisz. Ładny zachód słońca będzie wyglądał lepiej na uwieczniony komórką, niż jakiekolwiek zdjęcie z najbardziej klasycznego z klasyków z najbardziej wyelczoną elką zrobione w południe.
    Ostatnio edytowane przez jellyeater ; 28-04-2013 o 21:43

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

OT o filmowaniu wycięty tutaj:
    http://www.canon-board.info/techniki...mie-itd-90365/
    I tam prosiłbym o kontynuowanie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Awatar Karol.N
    Miasto
    RADOM

Jeszcze raz dziękuje za pomoc, przepraszam za język.
    Moje błędy w konfiguracji i decyzji wynikają z braku doświadczenia foto .

Skłaniam się do zakupu optyki 35mm / z aparatu 6D ew.5III rezygnuję.

ap. Średni format to inne kwoty i większe problemy.

Zdjęcia stream się nie obrabiać lub wykonywać minimalne korekty

Mam pewne złożenia które wynikają z pracy zawodowej tj:

Zawsze starłem się zamknąć zdjęcia-filmowe na planie w kluczu ekspozycyjnym i kolorystycznym itp. / bez względy na RAW- Log.
    ( Mistrz Oświetlenia jest w moim pionie i to nie jest problem )
    Optykę dobieram wg. danych sensytometrii i wskazówek estetyki reżysera.
    Kilkukrotnie pracowałem optyką Cooke dlatego wybrałem Canona do własnych zdjęć.

Filmowo-domowo mam problem bo Canon 6D, 5DIII 1DX nie spełniaj norm EBU. Obiektywnie jest to widoczne.
    Każdy dystrybutor który ma aplikacje sprawdzając normy BBC zawiesi materiał na kolaudacji technicznej i grzebanie w kodekach nie pomaga.

Jeszce raz dziękuje.
    Podjąłem decyzje co do optyki

Pozdrawiam

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Panowie chcecie dyskutować o sprawach filmowych - nie ma sprawy - są odpowiednie wątki, działy. Tutaj zamykam bo się robi śmietnik.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów