Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: C 5D I i co dalej ? "))))

Awatar Karol.N
    Miasto
    RADOM

Domyślnie Odp: C 5D I i co dalej ? "))))

Dobry pomysł ale 5DI jest u mnie od nowości w serwisie czyściłem i spr. ma 5200 kl- nie chce go sprzedać....

( pożyczyłem rok temu 7D i 5D2 trochę się bawiłem / ..... 7D bardziej filmowy 5D2 lepszy foto filmowo oj ...
    na puszkę mnie stać tylko 6D nie jestem zdecydowany bo pomieniam 50 1.2 FD którą kiedyś sprzedałem i ciągnie )) a starczy na jedno lub zomm

Classicauto Start Sezonu 2012 / wer. HD 1080 - YouTube

przy tych szkłach i 5Di zastawiam się czy .....

Dokupić puszkę 6D ? czy zomma np: 24-70 4/ Tamrona 2.8 lub w desperacji EF 50 1.2

((

Coś już napisał

Przy takiej szklani.... wymieniłbym puszkę na 5dmkIII

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

postawiłbym na body
    sam mam zoomy i stałki- a wygląda to tak
    zapinając stałki nawet nie myślę o korzystaniu z zooma
    natomiast korzystając z zoomów zabieram ze sobą jakąś stałeczkę typu 50 1,4.
    Jak dla mnie zoom nie jest uzupełnieniem stałek (mówię o zakresach ogniskowych wymienionych przez Ciebie), natomiast stałkami można świetnie uzupełnić zoomik

ps. miałem 24-70 2.8 zamieniłem na 24-105 (kasa, waga, zakres, stabilizacja), a zamieniłem tylko dla tego żeby mieć ;-) rodzinne wycieczki itp.

Pełne uzależnienie

albo chwilę dozbierać i kupić używane 50 1.2L
    Po co jak jest Sigma 50 1.4? Może czas skończyć z paradygmatem L? A przynajmniej podyskutować nad nim.

24-70 to pewnie główny powód dla którego nie wyłazi problem AF w 5d III. Szkło niezbyt ostre na pełnej dziurze, a po lekkim przymknięciu to i 5d III trafi.
    Ostatnio edytowane przez jellyeater ; 28-04-2013 o 12:27

Awatar Karol.N
    Miasto
    RADOM

Wszystkie znaki mówią o 6D.... św, grała nie znajdę .... gotuje mi się w głowie ((

dziękuje z opinie / 50 1.2 robi pozytywny odbiór na likach ... jest jeszcze opcja 24-70 II po wilkiem kombinowaniu w portfelu .... ale wiarygodność Canona oj.

dzięki

--- Kolejny post ---

Sigma zamiast 6D lub L 501.2 lub 24 ts lub 24-70 II może SIGMA .... ale

Mama L dlatego że mają profil koloru oraz plastykę która mi odpowiada / są nie ostre / są nie solidne/ to szkłami w których czerwony pasek projektuje marketing
    ale .... lubię to to coś / ... co je odróżnia co ciężko zinterpretować / widzę ten efekt w sałatkach ... a może che widzieć ....

Tak czy inaczej jestem za biedny na SIGMĘ ; ) ale dziękuje za op.

Uzależniony

masz 85 L II - nie wiem czy polubisz obrazek z Tamrona 24-70 czy nawet 24-70 by Canon L II
    znasz już magię stałek L - dokup tą brakującą 50L

takiego 5d z 5k klatek też bym nie sprzedawał bo obrazek jaki daje ta puszka ze stałkami L to bajka nieznana
    posiadaczom 5d3 z zoomami najbardziej analogowy obrazek z cyfrowej puchy

wiem co lubisz i co widzisz, nie jesteś sam

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

a może... nic nie potrzebujesz?
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Awatar Karol.N
    Miasto
    RADOM

Świetnie / ..... to mi ułatwi.... decyzję )))
    Serdecznie dziękuje.... czasami pracuje jako reporter TV . zaczynałem od foto .... wracam do korzeni z wiekiem....

6D i 50 1.2 / to dobre marzenie / pewnie tylko wybiorę 50 1.2 / na puszkę przyjdzie czas ... budżet brak zleceń i ex )))

Liczę że kiedyś 1DsIII spadanie z cen, procesor wizji jest podobny do 5DI ... zdjęcia z 7D były plastikowe i problemy w kanele czerwieni jak 5DIII / coś pokombinowali chyba z procesorem koloru.
    Canon chyba zarezerwował dla ser.1 przetwarzanie barw, bardzo subtelne/ nie chodzi o Bity 14/12 itp. lub dynamikę .
    Pracowałem ostatnio na C300 widziałem że synergia ich przetwornika ze szkłami L daje obrazek bliski KODACHROME film .
    Szanuje 5DIII to maszyna do zdjęć ale coś mi nie gra ze spójnością plastyczną z innymi puszkami )

Wniosek obiektyw 50 1.2 / lub 24 TS ( ts. arch. z tk1.4 makro )

Bardzo dziękuje za pomoc ))) przyjezdne opinie

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Jedna mała kwestia. Gdybyś pisał zgodnie z zasadami interpunkcji i gramatyki to myślę, że otrzymałbyś znacznie więcej sensownych porad. Przebijanie się przez ten szyfr może zniechęcać.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Awatar Karol.N
    Miasto
    RADOM

fakt ... przepraszam za gawrę itp.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów