Kurde, normalnie albo mam fuksa, albo to Wy macie pecha - nie mam żadnych problemów z combo body+obiektyw. Wszystko działa jak powinno, ostrzy gdzie trzeba i kiedy trzeba, IS działa czy na statywie czy nie.![]()
Kurde, normalnie albo mam fuksa, albo to Wy macie pecha - nie mam żadnych problemów z combo body+obiektyw. Wszystko działa jak powinno, ostrzy gdzie trzeba i kiedy trzeba, IS działa czy na statywie czy nie.![]()
Nikon od 14/09/09
ex-Canon
http://blog.moridin.pl - Blog o fotografii, Makach i nurkowaniu ...
http://photography.moridin.pl
http://mac-abc.moridin.pl - Poradniki i tutoriale dla switcherów z Windows na Maka
NORMALNIE NIE WIERZĘZamieszczone przez muflon
![]()
![]()
![]()
20Dset
maj łeb...
Nie ciesz się za szybkoZamieszczone przez Tytus
Tak jak napisałem - dopuszczam możliwość, że problemy z ostrością to po prostu moja wina. Cóż, kupa sprzętu i za grosz talentu
![]()
Problemu z IS nie da się niestety wytłumaczyć w ten sposób.
Mori: nie masz fuksa - to raczej ja mam pecha :-/
spoko, wystarczy mi, jak ktoś mi powie TTTM, znam to już z naprawy samochodów :wink:Zamieszczone przez muflon
20Dset
maj łeb...
Moje body i wszystkie obiektywy dzialaja rownie dobrze wiec chyba tez zaliczam sie do farciarzyZamieszczone przez Mori
.
Ale muflon dobrze pisze - to predzej on zalicza sie do pechowcow jesli chodzi o IS czy FF/BF. Pechowcow takich jak podal jest kilku, problem jest tylko taki ze taki niezadowolony pechowiec zakrzyczy swoim "body 10D jest do d* ! bo zle ostrzy" przynajmniej stu zadoolonych uzytkownikow sprawnych body![]()
Pieprzycie, obywatele.
Canon ma złe podejscie do klientow i o to glownie chodzi dyskutantom tutaj i na innych forach. Nikt nie zaprzeczy istnienia problemu BF czy IS, jakas tam część aparatow ma tą wade i to jest fakt. Canon powinien pomagac takim uzytkownikom oferujac bezplatne naprawy w autoryzowanych serwisach lub wymiany sprzetu. Nie jest tragedią wypuscic wadliwa partie sprzetu, zdarza sie to nawet najlepszym, ale nie podoba mi sie ich podejscie to klienta.![]()
Pozdr - JaW
Moja galeria Fotojaw
Moje zdjęcia na plfoto
Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX
no, tak robią niektórzy producenci samochodówZamieszczone przez JaW
ale Canon woli podsycać wiarę w niezawodność swojego sprzętu, wychodzi taniej, wtedy nawet część użytkownikow, nie tylko sam Canon, potrafi ci powiedzieć, że głupoty opowiadasz narzekając na jego produkty....
20Dset
maj łeb...
Totez ja w zyciu nie powiem ze 10D jest do d*Zamieszczone przez Vitez
Co wiecej, nawet o moim nie powiem ze jest do d*
![]()
To znaczy mimo ze AF i IS zle ci dzialaja nadal uwazasz ze sprzet jest dobry? To sie nazywa lojalnoscZamieszczone przez muflon
![]()
Hmm.. między "do d*" a "dobry" jest jeszcze trochę miejsca, a to też przecież nie koniec skaliZamieszczone przez Vitez
Poważniej mówiąc, ja jestem dość tolerancyjny jeśli chodzi o drobne wady sprzętu. Zdaję sobie sprawę, że 10D to nie jest korpus profesjonalny i za te "nędzne" 2200CHF to i owo może nie grać. Inna sprawa, że kupując obiektyw z najwyższej półki ta tolerancja mi przechodzi. Niestety tym razem zaufałem "renomie" producenta i ściągnąłem lensa z USA - także wiele nie zdziałam (brak gwarancji). Ale być może ten problem z L-ką będzie dla mnie powodem dla którego kiedyś nie wydam 3x tyle na "profesjonalne" body 1D.
[ Dodano: 13-09-2004, 09:24 ]
Tytus, nie bądź uparty. Ja po pół roku zmagań z 10D i trzema^Hczterema różnymi lensami ciągle nie jestem w 100% pewien czy to rzeczywiście wina sprzętu, a nie moja. I z lektury wielu różnych forum na sieci powiedziałbym że statystycznie im bardziej ktoś zwala winę na sprzęt, tym bardziej prawdopodobne jest, że to rzeczywiście wina operatoraZamieszczone przez Tytus
![]()