Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Prośba o ocenę - retusz zdjęć

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Domyślnie Odp: Prośba o ocenę - retusz zdjęć

Cytat Zamieszczone przez Arni Zobacz posta
    Przykłady po kilku kliknięciach, zgodnie z radą zamieszczoną powyżej, tylko wersje docelowe:

http://img203.imageshack.us/img203/4103/img1127pp.jpg

Uploaded with ImageShack.us
    http://img838.imageshack.us/img838/9670/img0925pp.jpg

Uploaded with ImageShack.us..
    [QUOTE=Arni;1159263
    Program ma bardzo dużo możliwości, którymi można się pobawić w wersji testowej. Ja go dopiero poznaję ...[/QUOTE]
    Program moze i ma duzo mozliwosci ty niestety jednak masz braki w wiedzy podstawowej ktora objawia sie w wtygladzaniu skory dla kobiety w wieku plus50
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    Program moze i ma duzo mozliwosci ty niestety jednak masz braki w wiedzy podstawowej ktora objawia sie w wtygladzaniu skory dla kobiety w wieku plus50
    Ten program to jest na 5minut poznawania jego możliwości. Mam to z czystej ciekawości, oprócz fejsa, potrafi nanosić efekt na włosy i otoczenie zdjęcia, wygładza wszystko co ma podobny kolor do skóry. Można używać, ale później trzeba wymazywać tak czy inaczej na maskach efekt w niektórych miejscach zdjęcia. Szybciej robić z gotowych akcji retusz, niż tym automatem.

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Ten program to jest na 5minut poznawania jego możliwości. Mam to z czystej ciekawości, oprócz fejsa, potrafi nanosić efekt na włosy i otoczenie zdjęcia, wygładza wszystko co ma podobny kolor do skóry. Można używać, ale później trzeba wymazywać tak czy inaczej na maskach efekt w niektórych miejscach zdjęcia. Szybciej robić z gotowych akcji retusz, niż tym automatem.
    Niestety wciaz nie zmienia to faktu ze to co zobaczylem wywołało we mnie chęć przerzucenia tony żelastwa w osiedlowej siłce
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Niestety wciaz nie zmienia to faktu ze to co zobaczylem wywołało we mnie chęć przerzucenia tony żelastwa w osiedlowej siłce
    Bez mocniejszych spięć. Jest początkujący. Najpierw uświadomienie sobie że nauka dobrego retuszu to czasami nabywanie doświadczenia przez kilka lat.

Z początku polecam wyzbycia się nawyków używania pluginów/automatów które ograniczają i nic konkretnego z tego nie można się nauczyć i nic konkretnego nie wychodzi. Dużo szperania materiałów dydaktycznych, dużo szperania w photoshopie na zasadzie prób i błędów, i odnalezienie swojego indywidualnego stylu retuszu, sposobu obrabiania.

Bywalec Awatar Arni
    Miasto
    Rumia

Toście mi pojechali ... Wrzuciłem tylko szybkie i różniące się od siebie przykłady skrajnych możliwości programu uzyskane kilkoma kliknięciami, a nie prace dyplomowe Ten program to pierwsza tego typu zabawka, jaką się trochę pobawiłem. Z retuszem wcześniej nie miałem do czynienia, a tu spodobało mi się łatwe poruszanie się po poszczególnych funkcjach i szybkość reakcji. Mam też Adobe Photoshop CS6 i tam wszystko trwa strasznie powoli ... przynajmniej dla mnie, ale to zapewne to kwestia treningu i wprawy.

Weźcie pod uwagę, że nie każdy jest zawodowcem i zarabia na foto, nie każdy więc może godzinami obrabiać fotki. Okaże się wówczas, że potrzebny jest do tego też odpowiedni komputer, profi-monitor i super-drukarka. Ja, zapewne jak i sporo innych osób robiacych zdjęcia, robię je dla siebie, hobbystycznie. Mogę przez to robić to tylko w wolnych chwilach, a tych nie ma zbyt wiele. Jak już się trafią, zdecydowanie bardziej wolę złapać aparat i robić zdjęcia, niż ślęczeć nad fachowymi książkami o technikach fotografii, czy, jak teraz radzicie, technikami retuszu. Jak już popstrykam, siadam ze służbowym laptopem 15" na kolanach i wywołuję rawy, co samo w sobie zajmuje sporo czasu, a jak go jeszcze trochę zostaje, dopiero wówczas odpalam program graficzny i kombinuję.
    Myślę więc, że taki program dla osób podchodzących do foto podobnie do mnie jest ok. Szczególnie, jak większość zdjęć kończy w rozmiarze 10x15 w albumie rodzinnym, a większość widocznych tam twarzy ma rozmiary monet. Dzięki za uwagi, z pewnością kiedyś nauczę się retuszować zdjęcia "delikatniej"
    EOS 60D + C50/1.8 + C24-105/4.0 L + S10-20/4.0-5.6 EX DC HSM + S30/1.4 EX DC HSM + T70-300/4.0/5.6 SP Di VC USD
    Metz 50 AF-1 + Hama Traveler Pro
    E-system przeszedł do historii ...

dawniej jas_rambo

Co do pierwszego i wcześniejszych postów:
    Idzie w dobrym kierunku. 1'wsza wyszła odrobinę zbyt płasko i nienaturalnie jak dla mnie, ale tak to ok. Tylko zawsze pamiętaj o tym, żeby je 'upiększać' a nie robić z nich lalki, bo od tego już są graficy i inny tacy
    Ostatnio edytowane przez jas_r ; 29-04-2013 o 18:29

Bywalec Awatar Arni
    Miasto
    Rumia

Woli wyjaśnienia: twarzy 50+ nie wygładzałem. Wybrałem tylko: kobieta, powyżej 50 lat, naturalny wygląd. Aż strach pomyśleć, gdybym użył opcji "Glamour"

Niedawno kilka razy pytałem o Wasze opinie na temat tego programu i ... była cisza. Teraz za to, jak już zaczyna się krytyka, pojawia się sporo zainteresowanych.

Udanego pakowania ja idę poganiać i sollidnie skopać futbolówkę.
    EOS 60D + C50/1.8 + C24-105/4.0 L + S10-20/4.0-5.6 EX DC HSM + S30/1.4 EX DC HSM + T70-300/4.0/5.6 SP Di VC USD
    Metz 50 AF-1 + Hama Traveler Pro
    E-system przeszedł do historii ...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów