Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Porównanie LAMP - METZ 58 Af2 - YOUNGUO 568EX - VOELOON V600

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Porównanie LAMP - METZ 58 Af2 - YOUNGUO 568EX - VOELOON V600

Cytat Zamieszczone przez domelek Zobacz posta
    Po korekcie z poziomu body pokazuje tylko ikonkę ale identycznie jest też w przypadku Canon 580EXII.
    No po korekcie w body. W dzisiejszych czasach chyba jednak częściej steruje się lampą z poziomu body, przynajmniej ja tak robię.

Jeśli koryguję bezpośrednio w body, to tylko widać ikonkę na lampie, że jest ekspozycja zmieniona, a jak koryguję w body ale lampa jest przez PKinga, to w ogóle nic nie ma. A jak na przykład podepnę Metza, to w obydwu przypadkach pokazuje mi się na lampie wartość, co w sumie jest dość istotne, bo niejako mam potwierdzenie, że wartość została wprowadzona w lampie.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Coś już napisał Awatar domelek
    Miasto
    Sędziszów Młp.

Domyślnie Odp: Porównanie LAMP - METZ 58 Af2 - YOUNGUO 568EX - VOELOON V600

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No po korekcie w body. W dzisiejszych czasach chyba jednak częściej steruje się lampą z poziomu body, przynajmniej ja tak robię.

Jeśli koryguję bezpośrednio w body, to tylko widać ikonkę na lampie, że jest ekspozycja zmieniona, a jak koryguję w body ale lampa jest przez PKinga, to w ogóle nic nie ma. A jak na przykład podepnę Metza, to w obydwu przypadkach pokazuje mi się na lampie wartość, co w sumie jest dość istotne, bo niejako mam potwierdzenie, że wartość została wprowadzona w lampie.
    Ja jeszcze mam stare przyzwyczajenie z poprzedniego systemu ale faktycznie trzeba się będzie przestawić na korekcje z poziomu body, szybciej i wygodniej.
    Czyli pod tym względem Metz się spisał
    Ciekawe, że na C 580EXII też wyświetla się tylko ikonka..

Uprawnienia umieszczania postów