Pokaż wyniki od 1 do 10 z 111

Wątek: Mialo byc tak pieknie.. ale czy jest?

Mieszany widok

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Zrobilem po prostu wiecej testow i dostalem troche zdjec "z zycia" od userow D200. Podstawowa roznica to RAW i JPEG.. ten ostatni pozostawia duzo do zyczenia i trzeba go pozniej traktowac USM'em. RAW jest o wiele subtelniejszy.

Do tego okazuje sie, ze optyka z ktora testowalem nie jest do konca udana, bo na takich samych obiektywach ludzie maja zueplnie inne rezultaty.

Dodalem do tego to, ze moj ulubiony typ fotografii to fotografia czarno-biala - zdjecia z nikona przekonwertowane do BW wygladaja swietnie, zwlaszcza przy wyzszym ISO.

Byc moze i D200 wypada gozej na ISO wyzszym niz 800.. i tez na to patrzylem.. ale co z tego skoro ja i tak uzywam 400?

Nie przecze, ze ide na kompromis - ale zycie to ciagle kompromisy Byc moze cos sie jeszcze wydarzy ze go nie kupie (tfu tfu tfu).. ale decyzja juz podjeta.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    Nie przecze, ze ide na kompromis - ale zycie to ciagle kompromisy Byc moze cos sie jeszcze wydarzy ze go nie kupie (tfu tfu tfu).. ale decyzja juz podjeta.
    .. nigdy nie mow nigdy - zwlaszcza wtedy gdy rozsadek zaczyna przemawiac ponad zachciankami.. nie mam pojecia z czym w koncu skoncze, ale mam nadzieje ze niedlugo sie dowiem

Uprawnienia umieszczania postów