Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 111

Wątek: Mialo byc tak pieknie.. ale czy jest?

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Ale w sumie to trochę bez sensu, że pytasz nas - przecież parametry, możliwości, "feeling" wszystkich tych sprzętów znasz lepiej niż większość odpowiadających
    Tak to juz jest gdy jest sie niezbyt zdecydowanym - wtedy warto posluchac innych.. a noz ktos cos madrego powie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    To raczej kwestia rozstrzygnięcia powyższego dylematu - a w tym to chyba nikt Ci tu nie może zbytnio pomóc... a przynajmniej mi publicznie aż trochę głupio pisać uwagi o zdrowym rozsądku, priorytetach, mieszkaniu itp ;-)
    "Bez krempacji" muflon Nie mam przeciez dylematu "aparat vs mieszkanie wieksze o 4m " Obawiam sie, ze to ostatni dzwonek na zakup sprzetu, bo potem beda inne priorytety - i zal mi tylko, ze nie bardzo jest z czego wybierac..

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ah.. a tak wyglada ISO100 z D200 z 50'tka 1.8 otwarta na maxa. Po pierwsze ostrosc zlapala sie na wozek po lewej, pomimo ze wybrany byl punkt centralny.. zas samo zdjecie.. no co ja bede duzo mowil Kit z 350D ostrzejsze zdjecia daje

http://www.bsk.vectranet.pl/~lczechowska/DSC_0004.JPG [4mb]

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    bo potem beda inne priorytety - i zal mi tylko, ze nie bardzo jest z czego wybierac..
    Czacha... to moze zrobcie sobie z kobita te priorytety? jak zaczniesz zmieniac pieluchy o 4 w nocy i patrzac jak topnieja fundusze na koncie, to Ci przejda pomysly typu upgrade sprzetu ;-)

sprawdzone w praktyce. dziala
    www albo tez flickr

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Na wszystko przyjdzie czas

Bywalec Awatar Smaczny

Domyślnie

Czacha, przyznaj się - żałujesz troszkę, no wiesz - tak troszeczkę ;-) , że sprzedałeś 10D?

SuMa NaŁoGów MuSi bYć sTaŁa

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

No wlasnie nie zaluje - bo inaczej bym go kupil.. albo nie marudzil bym na temat 20D

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

yasin, ale ja juz wiem ze poza puszka radochy ze zdjec z D200 bym nie mial.. a raczej tylko frustracje, ze za tyle kasy sa tak slabe
    Chwila, w pierwszym poscie napisales, ze podoba Ci sie "ziarno" Nikona, i ze te puszki maja dusze Jak ja bym tak to widzial to poprostu bym kupil to D200 i sie nim cieszyl, a jak nie to nie marudz i zaopatrz sie w jakiegos Canona Wady obu systemow zdaje sie, ze znasz, aparatu idealnego nie znajdziesz, zawsze jest cos lepiej i cos gorzej, poprostu ustaw sobie priorytety, czy chodzi Ci o "dusze" czy o foty zreszta D200 tez dobre foty zrobisz.
    Ostatnio edytowane przez yasin ; 26-02-2006 o 12:37

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Tak tak.. ale to bylo zanim zrobilem 2gi test i przejzalem mase testow i zdjec z D200 WIesz.. nie zbadalem tematu do konca Dlatego zapytalem tutaj - wiedzialem ze na ten temat wiecie wiecej

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Ah.. a tak wyglada ISO100 z D200 z 50'tka 1.8 otwarta na maxa. Po pierwsze ostrosc zlapala sie na wozek po lewej, pomimo ze wybrany byl punkt centralny.. zas samo zdjecie.. no co ja bede duzo mowil Kit z 350D ostrzejsze zdjecia daje

http://www.bsk.vectranet.pl/~lczechowska/DSC_0004.JPG [4mb]
    Czacha, to teraz trochę psycho i trochę technikalii
    Od lat cenię Twoje wypowiedzi za rzeczowość, profesjonalizm i konkretność. Tę powyżej, będącą na poziomie "dlaczego nie kupię D200"* albo "AF w D70 nie działa prawidłowo z softem 2.0"** uważam za wypadek przy pracy spowodowany okresową przypadłością. Po prostu przeczytaj EXIF.

*Gość zrobił dwa zdjęcia ISO 1600 D70 i D200. Na zdjęciu z D200 szumy większe. Krzyk na cały internet NIE KUPIĘ D200 BO... jedno proste pytanie - jakie były ustawienia w D200. Odpowiedź - nie wiem, bo mi się śpieszyło

**Gość wgrał nowy soft do D70 i mu zaczął AF szwankować. Krzyk na cały internet. jedno proste pytanie - poprzednio sam regulowałeś BF, FF czy serwis. Odpowiedź - pewnie że sam, przecież mam imbusy
    Wini

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

@Czacha to dla mnie sprawa dalej jest prosta. Jezeli nie tolerujesz jakosci zdjec jaka generuje D200 (ja tez bym nie tolerowal takiego obrazu za takie pieniadze, i nie interesuja mnie wypowiedzi, ze mozna podregulowac, czy wyciagnac cos przez soft, jak place taka kase to oczekuje, ze nie bede musial siedziec godzinami i wyciagac kazdej fotki). Musisz wiec zaakceptowac puszki Canona i pogodzic sie z wadami tego systemu, albo pogodzic sie z obrazem jaki daje D200. Wydaje mi sie ze idealu nigdy nie bedzie, kazdy system ma swoje mocne i slabe strony, zadaj sobie pytanie co jest dla Ciebie wazniejsze, nikt Ci tego tu na forum nie powie.

Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów