Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 111

Wątek: Mialo byc tak pieknie.. ale czy jest?

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Zrobilem po prostu wiecej testow i dostalem troche zdjec "z zycia" od userow D200. Podstawowa roznica to RAW i JPEG.. ten ostatni pozostawia duzo do zyczenia i trzeba go pozniej traktowac USM'em. RAW jest o wiele subtelniejszy.

Do tego okazuje sie, ze optyka z ktora testowalem nie jest do konca udana, bo na takich samych obiektywach ludzie maja zueplnie inne rezultaty.

Dodalem do tego to, ze moj ulubiony typ fotografii to fotografia czarno-biala - zdjecia z nikona przekonwertowane do BW wygladaja swietnie, zwlaszcza przy wyzszym ISO.

Byc moze i D200 wypada gozej na ISO wyzszym niz 800.. i tez na to patrzylem.. ale co z tego skoro ja i tak uzywam 400?

Nie przecze, ze ide na kompromis - ale zycie to ciagle kompromisy Byc moze cos sie jeszcze wydarzy ze go nie kupie (tfu tfu tfu).. ale decyzja juz podjeta.

vadolv
    Guest

Domyślnie

Widzisz Czacha, koszulka NIkona nie bedzie juz ci przeszkadzać. Myslę że ona zrobiła swoje - wypaliła ci logo Nikona na klacie. :-)

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Tylko zdaje sie, ze do Nikona trzeba na starcie dokupic soft do wywolywania RAWow - chyba, ze cos juz posiadasz innego. A ja czekam na fotki z D200 i wreszcie ten cholerny artykul o B&W do Szkolki!
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

O soft sie nie martwie.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    Nie przecze, ze ide na kompromis - ale zycie to ciagle kompromisy Byc moze cos sie jeszcze wydarzy ze go nie kupie (tfu tfu tfu).. ale decyzja juz podjeta.
    .. nigdy nie mow nigdy - zwlaszcza wtedy gdy rozsadek zaczyna przemawiac ponad zachciankami.. nie mam pojecia z czym w koncu skoncze, ale mam nadzieje ze niedlugo sie dowiem

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Czach zrob tak jak ci mowilismy ;-), czyli kup 20D (jesli chodiz o jakosc zdjec to bedzie to to samo co 30D) najmniej stracisz na tym sprzecie, bo jego 'dno' cenowe juz blisko, dotego odkupisz szkla ktore sprzedales i witaj w domu ;-)

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Normalnie jak baba Czacha, podejmij w koncu jakas meska decyzje

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

W sumie jest mi obojetne co Czacha kupi, ale interesuje mnie ewolucja w podejmowaniu decyzji. Canon potem na 99%Nikon (wyprzedaż szkieł), a teraz.... Chyba za dużo czytasz netu Sam doskonale sie przekonalem na własnym przykladzie, że im wiecej czytam tym mniej wiem (w sensie wyboru aparatu)
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

pantarej
    Guest

Domyślnie

Czacha, mam ten sam problem. od kilku tygodni motam się pomiędzy dwoma systemami. im więcej czytam, tym mam większy mętlik w głowie. raz wrzucam do kosza nikona, a na drugi dzień canona (w jednym z internetowych sklepów), a trzeba się streszczać, bo kolega zaczyna powoli pakować plecak za kałużą. kiedy canon zaprezentował 30D, podjąłem decyzję o zakupie D200 popartą testami na dpreview (highly recommended :-) ), aparat stał się chwilowo nieosiągalny. obecnie wróciłem do punktu wyjścia, czyli zupełnie nie wiem na co się zdecydować. ...ale przecież to mój problem :-) ...i oby nie mieć większych!!!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pantarej
    Czacha, mam ten sam problem. od kilku tygodni motam się pomiędzy dwoma systemami. im więcej czytam, tym mam większy mętlik w głowie. raz wrzucam do kosza nikona, a na drugi dzień canona (w jednym z internetowych sklepów), a trzeba się streszczać, bo kolega zaczyna powoli pakować plecak za kałużą. kiedy canon zaprezentował 30D, podjąłem decyzję o zakupie D200 popartą testami na dpreview (highly recommended :-) ), aparat stał się chwilowo nieosiągalny. obecnie wróciłem do punktu wyjścia, czyli zupełnie nie wiem na co się zdecydować. ...ale przecież to mój problem :-) ...i oby nie mieć większych!!!
    Paweł, czemu Ty chcesz wymieniac klamoty na Canona? masz niezle szkla Nikkora, mozesz kupic D200, ktory w takich zdjeciach jak robisz (no chyba ze cos sie zmienilo) sprawdza sie swietnie. a D100 bys mogl sobie zostawic jako backup, albo aparat dla zony

D200 Ci wyjdzie ekonomiczniej.
    www albo tez flickr

Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów