Cytat Zamieszczone przez Czacha
Spust, przyslona i pierscien ostrosc - to mogl bym kupic i starego D30 Dobrze wiesz ze nie o to chodzi..
Nie, nie o to... ale o zdjęcia Między D30 a dowolnym z serii 20D/30D/D200/Minolta? różnica w zdjęciach będzie. Między dowolnym z tych ostatnich - pomijalna.

fajnie jest tez choc troche zaspokoic tego malego chlopca ktory siedzi gdzies tam gleboko w nas i czeka na kolejna zabawke
Heh, pewnie... i nawet do pewnego momentu można sobie na to pozwolić Ja np. bardzo się czeszę, że (ukłony w stronę żony ) udało mi się te potrzeby zaspokoić przed pojawieniem się innych, typu dziecko/mieszkanie itp. Ale w Twojej sytuacji...
Dla jednych jest to priorytetem.. dla innych nie.
... sam zdecyduj do której grupy się zaliczasz

Ja bym chcial apaat, ktory podola moim wymaganiom.. nie tylko sprzetowym, ale i finansowym
No to się zdecyduj Moim zdaniem masz dwa wyjścia: rozsądne i ograniczone (w sensie "zaspokajania chłopca", nie zdjęć) - 20D, albo "całościowe", choć może nieco szalone - wtedy D200 i zmiana optyki. Ale w sumie to trochę bez sensu, że pytasz nas - przecież parametry, możliwości, "feeling" wszystkich tych sprzętów znasz lepiej niż większość odpowiadających To raczej kwestia rozstrzygnięcia powyższego dylematu - a w tym to chyba nikt Ci tu nie może zbytnio pomóc... a przynajmniej mi publicznie aż trochę głupio pisać uwagi o zdrowym rozsądku, priorytetach, mieszkaniu itp ;-)