Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 111

Wątek: Mialo byc tak pieknie.. ale czy jest?

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

yasin, ale ja juz wiem ze poza puszka radochy ze zdjec z D200 bym nie mial.. a raczej tylko frustracje, ze za tyle kasy sa tak slabe

akustyk, to nie chodzi o wydawanie kasy dla wydawania kasy.. tylko Nikon D200 przez chwile wyzwolil we mnie to, co do tej pory zwyklem czuc robiac EOS'em 3ka czy Mamiya.. Bez celu jest kupowanie czegokolwiek, skoro jest tak jak napisal Jarek - to kwestia tego co siedzi w glowie.. a nie w portwelu.. Ja jedynie szukam jakiegos "wspomagacza"

No i jest jeszcze jeden aspekt - chce sprobowac czegos nowego, eksperymentowac.. a jak wszyscy wiemy, do tego najbardziej nadaje sie cyfra.. Szkoda na to szlachetnych materialow.. tym bardziej ze sa na wymarciu

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Czacha, mi z całokształtu sytuacji, jaką opisałeś wychodzi wniosek taki:

- czekają Cię niedługo poważne wydatki, każdy grosz się przyda.
    - z tego co piszesz, wynika, że Twoje główne "narzędzia pracy" to spust, przysłona i pierścień ostrości. Wszystko to jest chyba w każdym z "rozpatrywanych" sprzętów identyczne
    - optykę już masz (co prawda nie napisałeś jaką) Canona

Poczekaj jeszcze kilka tygodni i kup 20D, gdy znajdzie się w zupełnym "dołku" po wejściu 30D (akurat Ty będziesz chyba doskonale wiedział, kiedy będzie ten właściwy moment ;-))

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Tak naprawde moim podstawowym obiektywem w analogu jest 17-40 zas w srednim 80/1.9.. i do tego chyba w koncu dokupie 45mm, zeby miec szeroki. Reszta (tele, 50'tka i troche ruskiej optyki) lezy w oddzielnej torbie i uzywa jej tylko moj ojciec, fotografujac konie w stadninie.

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    Tak naprawde moim podstawowym obiektywem w analogu jest 17-40
    No to póki co zostaw, a przy okazji, kiedyś, dorzuć 10-22 Bo jak rozumiem wchodzić w FF na razie nie masz ochoty/możliwości.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Jest to jedynie kwestia funduszy - bo nie dosc ze trzeba kupic koszmarnie drogie body, to 17-40 wypadalo by rowniez zmienic na 16-35.. bo z relacji dookola wynika, ze moglo by byc tak sobie.

No chyba ze kompromis w postaci jakiegos tak 24-105..

.. e tam.. fantazja

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Jest to jedynie kwestia funduszy
    Ale ja cały czas o tym. Powtórzę dwie linijki z postu powyżej:
    Cytat Zamieszczone przez muflon
    - czekają Cię niedługo poważne wydatki, każdy grosz się przyda.
    - z tego co piszesz, wynika, że Twoje główne "narzędzia pracy" to spust, przysłona i pierścień ostrości. Wszystko to jest chyba w każdym z "rozpatrywanych" sprzętów identyczne
    Elementarne, drogi Watsonie ;-)

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Spust, przyslona i pierscien ostrosc - to mogl bym kupic i starego D30 Dobrze wiesz ze nie o to chodzi.. bo fajnie jest tez choc troche zaspokoic tego malego chlopca ktory siedzi gdzies tam gleboko w nas i czeka na kolejna zabawke Dla jednych jest to priorytetem.. dla innych nie. Ja bym chcial apaat, ktory podola moim wymaganiom.. nie tylko sprzetowym, ale i finansowym - zreszta, kto by nie chcial?

Moze jest mi troche przykro ze Canon wypuscil 30D.. mogl go faktycznie nazwac 20Ds.. a tak w pierwszej chwili gdy przeczytalem "30D" juz mi sie prawie oczy zaswiecily.. jak sie pozniej okazalo.. od lez

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Spust, przyslona i pierscien ostrosc - to mogl bym kupic i starego D30 Dobrze wiesz ze nie o to chodzi..
    Nie, nie o to... ale o zdjęcia Między D30 a dowolnym z serii 20D/30D/D200/Minolta? różnica w zdjęciach będzie. Między dowolnym z tych ostatnich - pomijalna.

fajnie jest tez choc troche zaspokoic tego malego chlopca ktory siedzi gdzies tam gleboko w nas i czeka na kolejna zabawke
    Heh, pewnie... i nawet do pewnego momentu można sobie na to pozwolić Ja np. bardzo się czeszę, że (ukłony w stronę żony ) udało mi się te potrzeby zaspokoić przed pojawieniem się innych, typu dziecko/mieszkanie itp. Ale w Twojej sytuacji...
    Dla jednych jest to priorytetem.. dla innych nie.
    ... sam zdecyduj do której grupy się zaliczasz

Ja bym chcial apaat, ktory podola moim wymaganiom.. nie tylko sprzetowym, ale i finansowym
    No to się zdecyduj Moim zdaniem masz dwa wyjścia: rozsądne i ograniczone (w sensie "zaspokajania chłopca", nie zdjęć) - 20D, albo "całościowe", choć może nieco szalone - wtedy D200 i zmiana optyki. Ale w sumie to trochę bez sensu, że pytasz nas - przecież parametry, możliwości, "feeling" wszystkich tych sprzętów znasz lepiej niż większość odpowiadających To raczej kwestia rozstrzygnięcia powyższego dylematu - a w tym to chyba nikt Ci tu nie może zbytnio pomóc... a przynajmniej mi publicznie aż trochę głupio pisać uwagi o zdrowym rozsądku, priorytetach, mieszkaniu itp ;-)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Czacha, po mojemu to Ty nie wiesz czego chcesz...

potrzebujesz spelnic marzenia sprzetowe, czy zalapac od nowa radosc focenia?

bo moze po prostu za ta forse fundnij sobie i kobicie fajna wycieczke w miejsce, w ktorym zdjecia beda sie same robic...? jakies Indie moze?

a czym, to juz jest wtedy kwestia drugorzedna
    www albo tez flickr

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    Czacha, po mojemu to Ty nie wiesz czego chcesz...
    to chyba jednak okres

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    potrzebujesz spelnic marzenia sprzetowe, czy zalapac od nowa radosc focenia?
    i to i to

Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów