Cytat Zamieszczone przez jotka
czekaj sobie czekaj.
ja lecę porobić nieco fotek. Moim 300D.
Czekam.. ale fotek nie robie, nie latam.. Mamiya 645 jak i reszta sprzetu czeka lepszych czasow.. czekam weny..

Cytat Zamieszczone przez McKane
Czacha jak CI ergonomicznie nie pasuja puszki Canona bierz Nikosia. Nie ma nic gorszego niz niewygodny sprzet w fotografowaniu ... wiem bo mam.
Tylko ze sama ergonomia to tez zbyt malo aby wydac tyle kasy na aparat - a po kolejnej dawce testow juz wiem, ze D200 to nie jest to.. bo foty wygladaja gozej niz z mojego starego 10D.

Cytat Zamieszczone przez Arkan
Sam aparat jest o wiele przyjemniejszy w obsłudze niż 5d, 20d czy pewnie 30d.
To nie chodzi o to, ze Canon jest niewygodny.. przeciez poltorej roku uzywalem tej samej linii body (10D).. uzywam zreszta nadal EOS'a 3 i 33.. wiec nie mozna tu mowic o jakims nieprzyzwyczajeniu. Rzecz w tym, iz ergonomia Canona mi sie .. khem.. przejadla?
Kiedys robienie zdjec sprawialo mi frajde.. nawet samo wciaskanie spustu migawki (nie to ze nie myslalem robiac zdjecia.. ech.. ciezko to opisac slowami). Nie wiem czy to onanizm sprzetowy, czy onanizm migawkowy.. ale dawno tego nie czulem.. a wrocilo po obcowaniu z D200. Tylko stad wzielo sie moje gdybanie i zastanawianie.

Moze wlasnie tego mi potrzeba - sprzetu ktory bedzie mnie cieszyl? Oczywiscie naiwnie se tlumacze, ze to przezwyciezy lenia i brak weny..

Cytat Zamieszczone przez Arkan
Jedyna dla Ciebie niedogodność to jpg z d200 ( a z tego co pamietam to nie robisz w RAW). Tutaj Canon rulez.
Masz racje, ale obrobke stawiam na dalszym miejscu. Bo taki 5D tez rozwija skrzydla dopiero przy RAWie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
Jedyna niedogodnosc, to to, ze zdjecia sa slabe...
Czy to przypadkiem nie powinno byc kryterium numer jeden wyboru? [...] Ja rozumiem, ze OP lubi zdjecia reporterskie, ziarniste, czarno-biale.
Ale czy naprawde majac nie tani w koncu system nigdy nie bedzie chcial
zrobic "ladnego" zdjecia? :wink:
Oj az takiego problemu to nie mam - ja jeszcze nic nie sprzedaje i nic nie kupuje Glosno sie zastanawiam tylko. Tak naprawde dopiero od wczoraj zaczalem intensywnie przeczesywac net w poszukiwaniu zdjec z D200 i porownan.. do tego dzisiejsze testy w pracy daly mi nieco inny obraz tego aparatu. To co wczoraj nim sfotografowalem bylo na naprawde dobrym poziomie.. ale dzis po podpieciu 50/1.8 bylo gozej niz zle..

Cytat Zamieszczone przez Jarek Jaworski
Wiecie co, chyba tak naprawde to szukacie wymowki zeby nie robic zdjec
U mnie jest odwrotnie - szukam jej, zeby znow zaczac je robic

Tak naprawde nie interesuje mnie spot czy inne super hiper programy w aparacie, bo pracuje .. no wlasnie, skad wiedziales? Na manualu AF mam tez wylaczony w wiekszosci przypadkow bo wiem co to jest odleglosc hiperfokalna i jak z niej korzystac

Ech.. to wszystko przez ta zime.. mam juz chyba jakas depresje zimowa i szukam na nia lekarstwa.. tylko czemu te "leki" sa takie drogie?

PS. Moja dziewczyna mowi ze to okres..