Na 1.4 trochę mydełko ale do portretów jest superw każdym razie bokeh cudowny i ogólnie w super cenie wyrwałem i jestem bardzo zadowolony
!
Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam
Na 1.4 trochę mydełko ale do portretów jest superw każdym razie bokeh cudowny i ogólnie w super cenie wyrwałem i jestem bardzo zadowolony
!
Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam
no demonem kontrastu na 1.4 to pewnie nie jest, pewnie sporo zależy od wersji, a jeszcze więcej od tego czy ostrość jest trafiona, mydłem bym tego nie nazwał, ostatnio sprawdzałem czy jeszcze potrafię ręcznie ostrość ustawić - zapiąłem heliosa ustawiłem na 2 zaświeciłem wszystkie lampy i focę szklankę na biurku - w wizjerze nawet fajnie widać, a jak pstryknę to już niezbyt fajnie, starość nie radość myślę wzrok już nie ten sam co kiedyś i bez kieliszka czegoś dobrego ręce się trzęsą, ale żeby się upewnić wziąłem z półki takumara 35 jedna fotka - ostro, druga fotka-ostro, cóż radziecki wynalazek to potrafi mydło wyprodukować, a do dziś pamiętam jaki byłem szczęśliwy jak go kupiłem trzydzieści lat temu.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
ja póki co i tak jestem zachwycony tym takumarem![]()
liveview x10 i sporo trafionych =)
Teraz poluję na jupitera 9 85 f/2 wersje mc