Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Fotografowanie w Kościele

Domyślnie Fotografowanie w Kościele

Witam, mam pytanie odnośnie fotografowania w kościele. Mianowicie kościół jest dosyć ciemny (kilka żarówek nad młodymi i kilka z przodu) sufit za wysoko żeby odbijać błysk flesza. Pytanie brzmi czy dobrym rozwiązaniem takiej sytuacji jest założenie dyfuzora typu strofen i lampa skierowana centralnie na obiekt? Czy może są jakieś inne rozwiązania tej sytuacji. Z góry dziękuję za pomoc

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie Odp: Fotografowanie w Kościele

co to znaczy sufit za wysoko?? 50m ?? scian też nie ma? rozstawianie czegokolwiek w kościele jest nieco upierdliwe, ale skoro uważasz to czemu nie ?

Może nie 50m ale wysoko około 10-15m, jak para młoda jest na środku kościoła to do ściany też jest spory kawałek. "Rozstawienie czegoś" raczej nie wchodzi w grę.

Pełne uzależnienie

Ostatnio jak byłem na weselu w podobnym kościele (sufit hen wysoko, na ścianach witraże) to fotograf i tak dał lampę w bok i strzelał nią na oślep (oślepiając gości i księdza). Ciągle czekam na to co z tego wyszło. Odbijanie światła jest fajne jak ktoś się nazywa Joe McNally i ma kilkanaście minut na ustawienie każdego ujęcia.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez McKiller Zobacz posta
    Czy może są jakieś inne rozwiązania tej sytuacji.
    Tak, f/1.2-1.8.

Dopiero zaczyna Awatar MroQoo
    Miasto
    Londyn

Może się komuś przyda : bez lampy, wysokie iso. Ślub to nie jest ale katedrę wewnątrz widać.

15 minute photo challenge - Winchester Cathedral - YouTube

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    Tak, f/1.2-1.8.
    to nie jest do konca rozwiązanie, robić na otwartym szkle by "dać radę" Wracając do lampy to nie spotkałem jeszcze kościoła, w którym by 580 tka nie dała rady, do tego jeśli możesz wejść na iso 6400 to już raczej nie ma takiej możliwości, no chyba że wieczorem i po mszy jak kościelny wygasi

Coś już napisał

ja nie błyskam na ślubie bo nie chce przeszkadzać daje wysokie iso, jasny obiektyw i tyle, na razie daje rade, może kiedys wpadne na lepszy pomysl. Odbijanie od kolorowych ścian.. czy ja wiem? a sufit tez nie zawsze jasny więc też ciężko.

Uprawnienia umieszczania postów