Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Canon 5D Mark II i lampa 580ex II problem ze współpracą.

Domyślnie Canon 5D Mark II i lampa 580ex II problem ze współpracą.

Witam, sprzęt jak w temacie. Zdjęcia wychodzą prześwietlone, sytuacja ta sama na ustawieniach ręcznych, jak na automacie, miał ktoś podobny problem?

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: Canon 5D Mark II i lampa 580ex II problem ze współpracą.

Cytat Zamieszczone przez FotoPatryczek.pl Zobacz posta
    Witam, sprzęt jak w temacie. Zdjęcia wychodzą prześwietlone, sytuacja ta sama na ustawieniach ręcznych, jak na automacie, miał ktoś podobny problem?
    miało wielu, najpierw poczytaj forum, jak nie znajdziesz odpowiedzi, dopiero potem pisz
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

mk
    Guest

Odwieczny problem ; )!! Musisz się nauczyć, że niestety ale canon + lampa to tylko MANUAL ; )! Jesli robisz w pomieszczeniu dość ciemnym to wrzuć iso 1600, lampe odbij od sufitu, czasy 1/50 i powinno wychodzić dobrze bez żadnej korekty, jeśli nadal są prześwietlone korekta na lampe ; )! Pokaż jakieś przykładowe zdjęcia ; )!

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez marcinstanczak Zobacz posta
    Musisz się nauczyć, że niestety ale canon + lampa to tylko MANUAL ; )!
    Z tym tylko to przesadziłęs, najlatwiej jest w manualu, a ja ostatni często używam w Av i działa dobrze.

Poza tym to nie jest rozwiązanie problemu pytającego
    Ostatnio edytowane przez Usjwo ; 18-04-2013 o 15:18

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Co to znaczy na ustawieniach ręcznych? Jeżeli wszystko jest ustawiane manualnie, to po pierwszym zdjęciu widać czy jest poprawnie naświetlone. Czy zmiana parametrów nie pomaga? Niestety autor zadał zbyt ogólne pytanie.
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

mk
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    Z tym tylko to przesadziłęs, najlatwiej jest w manualu, a ja ostatni często używam w Av i działa dobrze.

Poza tym to nie jest rozwiązanie problemu pytającego
    Mi na AV nie wychodzą takie jakie jak chcę by były, doświetla jedynie ciemne partie, więc nie jest to dla mnie kiedy używam lampy czasem jako jedyne źródło światła ; ) Większość ludzi używa lampy tylko z trybem manualnym, na AV według mnie nie działa to tak jak powinno (przyzwyczajenia z Nikona) ; )

Uprawnienia umieszczania postów