Pokaż wyniki od 1 do 10 z 509

Wątek: Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM - krótki zoom ze stałym światłem

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM - krótki zoom ze stałym światłem

Cytat Zamieszczone przez kaindox Zobacz posta
    A Sigmą zdjęcia robiłeś na 1,8 czy tak jak w Canonie na 4,0? Wiesz że takie domknięcie wybacza więcej "nietrafionych" strzałów?

I co u Ciebie oznacza nietrafiony? BF, FF czy postać po prostu zdążyła wyjść z GO?
    Kupiłem taki jasny obiektyw, żeby mieć go otwartego, bo jest naprawdę brzytwa od pełnej dziury, w słabszym, ale nie słabym świetle miałem masę zdjęć pozowanych na których nie trafił w ogóle, więc nie ma mowy o wyjściu z GO, czy to jest FF czy BF co za różnica, zdjęcia są nie do odratowania, takie strzały jak w linku, zdarzają się nawet w idealnych warunkach.

https://www.flickr.com/photos/stdanielo/14137710213/
    Ostatnio edytowane przez stdanielo ; 06-05-2014 o 00:33

Uzależniony

Domyślnie Odp: Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM - krótki zoom ze stałym światłem

Cytat Zamieszczone przez stdanielo Zobacz posta
    Kupiłem taki jasny obiektyw, żeby mieć go otwartego, bo jest naprawdę brzytwa od pełnej dziury, w słabszym, ale nie słabym świetle miałem masę zdjęć pozowanych na których nie trafił w ogóle, więc nie ma mowy o wyjściu z GO, czy to jest FF czy BF co za różnica, zdjęcia są nie do odratowania, takie strzały jak w linku, zdarzają się nawet w idealnych warunkach.

https://lh4.googleusercontent.com/-F.../IMG_1747a.jpg
    https://www.flickr.com/photos/stdanielo/14137710213/
    W jaki sposób robisz te zdjęcia? Walisz na oślep, w momencie, gdy usłyszysz potwierdzenie ostrości?
    Z tą Sigmą tak się nie da! Ten obiektyw jest wspaniały, ale AF jest ciut wolniejszy,trzeba go wyczuć. Musisz usłyszeć delikatne kręcenie soczewek w tubusie, podczas ostrzenia na obiekt, naciskając błyskawicznie ze 2 razy, do połowy spust migawki. Potem walnij ze 3 szybkie zdjęcia i zobacz jakiej są jakości.
    Wiem, że to może wydać się niedorzeczne, co piszę, ale ja tak robię i zdjęcia wychodzą ostre.

A tak w ogóle to wykonaj najpierw kilka zdjęć jakiegoś obiektu bliższego i zobacz, czy ostrzy w punkt, jeśli nie to wyreguluj Sigma Dockiem.
    I jeszcze inna bardzo ciekawa sprawa z tą Sigmą…Zauważyłem, że ten obiektyw z czasem sam dostosowuje się do danego body (albo odwtonie), naprawdę, w dziwny sposób tego doświadczyłem.
    Chyba że to ja się rozwijam i wykonuję po prostu coraz lepsze zdjęcia…
    W każdym razie u mnie to szkło pięknie spasowało się z 40D.
    Po zakupie 6D wciąż biję się z myślami, czy sprzedać tę Sigmę z kropem, czy zostawić.

To Twoje zdjęcie jest typowo niedoostrzone, podobne wychodziły u mnie na początku zabawy z Sigmą 18-35/1.8.

Uprawnienia umieszczania postów