Znalazłem również test pod APS-H, a nie pod FF
Sigma 18-35 F1.8 HSM DC Art on Canon APS-H | Photography Gone Wild
Wiadomo jest winieta, a na dole obrazki z FF
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 20-02-2014 o 18:32 Powód: uzupełnienie
http://www.canon-board.info/obiektyw...ml#post1199372
Tutaj masz moje przykłady, Co prawda szkło pod APSC ale według mnie 35 spokojnie użyteczne a 24 po lekkiej korekcie w LR, a do kotleta winietka idealna![]()
"Ci co potrafią robią to. Ci co nie potrafią uczą innych"18-35+85
Ostatnio edytowane przez Morfii ; 21-02-2014 o 16:23
było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej
to szkło jest pod APS-C, ew. pod APS-H, tylko ciekawe jak jakość spada od centrum w APS-H. Zresztą ciekawy jestem, czy canon będzie dalej rozwijać APS-H
APS-H to martwa odnoga ewolucji.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Powinien być ostrzejszy na 7D, bo matryca ma wyższą rozdzielczość, ciekawy jestem ja na dzień dzisiejszy sprawuje się ta Sigma, robisz nadal jakieś imprezy, śluby, masz jakieś mnogie przykłady nietrafionych zdjęć, jak oceniasz to szkło dzisiaj?.
Ja jak byłem podpinać tą Sigmę w sklepie pod 60D, to do 4-5 metrów 99% celnych zdjęć na dalsze odległości FF.
Mi to szkło na cropie robiło co chciało, po ustawieniu na USB docku pod puszkę trafie superW słabych warunkach radzi sobie całkiem nieźle, dużo zależy od samej puszki.
Ostatnio edytowane przez Merde ; 20-04-2014 o 19:47