Strona 42 z 51 PierwszyPierwszy ... 324041424344 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 509

Wątek: Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM - krótki zoom ze stałym światłem

Początki nałogu Awatar 5pirit

Domyślnie Odp: Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM - krótki zoom ze stałym światłem

I w końcu ja zakupiłem to szkło z czego jestem bardzo wery hapi

Kupiłem to szkło od człowieka który używał to szkło (3 miesiące) na 7D i miał to szkło kalibrowane pod swoje body.

Przy zakupie oczywiście o tym wiedziałem, no ale skoro dobra cena i ciągle na gwarancji to czemu nie brać, najwyżej wyślę na kalibrację pod moje body

No ale z racji tego, że 50D posiada mikroregulację to postanowiłem najpierw sam się pobawić tą funkcją zanim wyślę aparat i szkło do kalibracji. Po 2 godzinnej zabawie (która była dla mnie niezłą frajdą - lubię się bawić takimi pierdółkami) stwierdziłem, że już nie ma potrzeby wysyłać szkła do kalibracji bo samemu udało mi się ustawić wszystko jak trzeba.

A więc jestem kolejnym, szczęśliwym posiadaczem tego szkła

Teraz czekam na A50mm
    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Wszystko fajnie wygląda na papierze, tylko jak będzie z celnością AF? Co z tego, że jasny 1.8 skoro AF będzie trafiał losowo. Sigma już kilka takich słoików wypuściła na rynek.
    Testowałem jedną z pierwszych sztuk jakie pojawiły się w Krakowie. Przyznaję, że czekałem na ten obiektyw z niecierpliwością.
    Niestety została w sklepie (zresztą chwilę po tym jak podziękowałem ktoś ją kupił). Okolice 35 OK, ale na szerokim końcu na moim body FF.

Znajomy też walczył z jedną. O ile wiem, poległ i oddał.

Mowa o pierwszych sztukach zaraz po premierze. Może kolejne partie są szczęśliwsze.

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

ja kupilem jedna z pierwszych sztuk, i tylko na 70d musiałem to szkło regulować, ale regulowałem też resztę moich słoików i w mojej opinii to wina 70d a nie sigmy. na 40d i 350d zero problemów z af z ta sigma.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez 5pirit Zobacz posta
    I w końcu ja zakupiłem to szkło z czego jestem bardzo wery hapi

Kupiłem to szkło od człowieka który używał to szkło (3 miesiące) na 7D i miał to szkło kalibrowane pod swoje body.

Przy zakupie oczywiście o tym wiedziałem, no ale skoro dobra cena i ciągle na gwarancji to czemu nie brać, najwyżej wyślę na kalibrację pod moje body
    A ile dałeś? Bo też poluję
    EOS 300, EOS 400D, EOS 60D i... Zenit 122
    C 15-85, C 10-18, T 70-300 VC USD i Zenitar MC 1.9 50 mm

Uzależniony Awatar RTSiak

Tez mam sztuke z 1 dostawy i na 7d 0 problemow z BF/FF

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Widać tylko pojedyncze sztuki były felerne. Chociaż znajomy, który swoją odniósł do sklepu też ją z 7D próbował używać.

Dopiero zaczyna Awatar tdominiak
    Miasto
    Tuliszków

Widzieliście filmy z fabryki Sigmy? Japońska precyzja. Soft też chyba jeszcze inny nie wyszedł do szkła. Wszystkiemu jest winna inżynieria odwrotna i fakt, że Canon tak jak Microsoft nie udostępnia informacji. Winne są body. Na moim 600d 18mm rozjechane na wszystkich trzech sztukach. Po kalibracji USB dockiem w większości jest już fajnie. Nie chciało mi się więcej siedzieć nad ustawianiem. Szkiełko bardzo fajne

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Obiektyw kuszący, z tego co czytam tutaj to trzeba testować sztuki. Natomiast mam pytanie do ludzi, którzy są już w posiadaniu i mają dobrze ostrzące sztuki; jak AF radzi sobie na co dzień w normalnych warunkach oraz w warunkach, gdzie ISO 1600-3200 i pełna dziura jest konieczna?

Wysłane z mojego SM-P605
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Przestrzelałem w piątek, w sklepie. Ku mojemu zdziwieniu AF w moim 60D dwa razy na kilkanaście strzałów zgłupiał i zupełnie nie trafił. Poza tym trafiał idealnie... Testowałem na pełniej dziurze, ale na możliwe niskim ISO, interesowało mnie jakie będą czasy naświetlania w ciemnym wnętrzu i test wypadł pozytywnie, czasy dla jaśniejszych kadrów sięgały nawet 1/60, a dla mocno ciemnych - 1/15, czyli spokojnie do utrzymania z ręki jak dla mnie. Nie miałem za wiele czasu, za to kilka spraw do opytania/załatwienia, więc pstryków nie było wiele...
    EOS 300, EOS 400D, EOS 60D i... Zenit 122
    C 15-85, C 10-18, T 70-300 VC USD i Zenitar MC 1.9 50 mm

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez krakał Zobacz posta
    Przestrzelałem w piątek, w sklepie. Ku mojemu zdziwieniu AF w moim 60D dwa razy na kilkanaście strzałów zgłupiał i zupełnie nie trafił. Poza tym trafiał idealnie... Testowałem na pełniej dziurze, ale na możliwe niskim ISO
    Również jestem przekonany co tego szkła, zbieram kasę i na wakację mam zamiar już używać tej sigmy.

Strona 42 z 51 PierwszyPierwszy ... 324041424344 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów