I tu muszę opisać jeden incydent (?). Zadzwoniłem do oficjalnego dystrybutora (w którym mieście nie powiem, bo ja mściwy nie jestem), czy faktycznie obiektyw jest na stanie. W odpowiedzi usłyszałem, że prawdopodobnie jest w innym magazynie. Poprosiłem aby to sprawdzić i oddzwonić. Na telefon czekam już tydzień.![]()
Ale przy kontaktach na oficjalnej stronie zawsze mogę liczyć na szybką, rzeczową i co najważniejsze miłą obsługę.
A teraz aby wyostrzyć apetyt tym, którzy chcą kupić a jeszcze nie mieli go w łapkach: obiektyw po za walorami optycznymi, jest przepiękny. Prosty i ciężki. Jak się pierwszy raz bierze go w łapki, na usta ciśnie się proste o ku.....![]()
Ostatnio edytowane przez przemo-lukas ; 30-08-2013 o 11:14
Mój poziom zadowolenia jest równy temu po zakupie C 70-200 f/4 IS. Na pewno C 17-55 f/2.8 takiej radości nie dał.
Jedyny kłopot to filtry. Mam kolecję 77 mm która została mi po C 17-40 i nie zamierzam jej wymienać na 72 mm ze stratą finansową. Oczywiście kupiłem redukcję 72->77 i jest ok poza faktem, że osłony założyć się już nie da...
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
Bardzo proszę:
Fumare humanum est!
Bardzo dziękuję.
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Szanowny Posiadaczu Cropa!
Jeśli nie jesteś zadowolony z jakości swoich zdjęć i uważasz, że jedynym na to lekarstwem jest FF... wstrzymaj się z pochopną decyzją i pomyśl o lepszych szkłach
Jednym z nich powinna być ta Sigma...
Fumare humanum est!
Ebe leśny szkodnik pięknie rośnie, ale przy obecnej cenie 6d to ja bym wolał ff + 35/2 + 85/1,8 niż 7d + tą sigmę....
6D + C16-35L IS + 35L +50Art + 135L
Może kiedyś dorosnę do FFNa razie amatorsko 7-ka, ta sigma oraz dwa szkła systemowe 100/2.0 i 70-200 f/4 IS zaspokajają moje potrzeby w 115%
![]()
Fumare humanum est!