Strona 19 z 51 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 509

Wątek: Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM - krótki zoom ze stałym światłem

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM - krótki zoom ze stałym światłem

Fajny sprzęcik do przyszłego 7dmk2 :-)

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez Zbyszko666 Zobacz posta
    Nie wiem czy błądzi aż tak bo nie miałem w dłoniach. Może trzeba będzie wybierać spośród kilku egzemplarzy.
    Skoro w pierwszym zdjęciu ostrość poleciała na buty, a w drugim na sekundanta/trenera (nie znam się na boksie), a nie na zawodnika to śmiem twierdzić, że ostrość najwyraźniej błądzi. Co najgorsze widać to na miniaturce 800px. Więc wniosek nasuwa się taki a nie inny. Zresztą o chimerycznym AF w mojej sigmie 20/1.8 mógłbym co nieco opowiedzieć. Obawiam się, że w tym przypadku będzie podobnie.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

jeszcze go nie ma, a już trzeba się martwić, by "trafić na dobrą sztukę"

Miasto
    53 N, 18 E

Dobrą sztukę będzie miał ten mały kitajec co po Hongkongu lata i filmiki na youtube wrzuca reszta będzie wybierała spośród tysięcy.
    Jestę fotografę

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Skoro w pierwszym zdjęciu ostrość poleciała na buty, a w drugim na sekundanta/trenera (nie znam się na boksie), a nie na zawodnika to śmiem twierdzić, że ostrość najwyraźniej błądzi. Co najgorsze widać to na miniaturce 800px. Więc wniosek nasuwa się taki a nie inny. Zresztą o chimerycznym AF w mojej sigmie 20/1.8 mógłbym co nieco opowiedzieć. Obawiam się, że w tym przypadku będzie podobnie.
    a pomyślałeś że to może być wina fotografa ?

a z resztą to samo było w zapowiedziach z nową Sigma 35 1.4 . Zawsze się pokazywał jakiś "ambitny" recenzent który oceniał (krytykował) szkło którego jeszcze nie ma, którego nigdy w rękach nie miał i nie będzie miał :-) a teraz co, wszyscy kwiczą z zachwytu nad 35

mam nadzieje że to szkło będzie tak samo udane, jak poprzednie. W końcu Canon i nie tylko, będą mieli poważną konkurencje :-)

Canon produkuje coraz droższe szkła, nowe wersje L teraz prawie dwa razy droższe, z małym skokiem w przód. Sigma zaczyna produkować rewolucyjne obiektywy, za bardzo przyzwoite pieniądze. Sigma ładny market sobie robi, w momencie gdy Canon przegina z cenami :-)
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 25-07-2013 o 06:58

W UK dostepny na np procamerashop za okolo 2700zl

Mnie, jako ze ostatnio padla 50tka 1.8 (autofokus) i planowalem Sigmy 35/1.4 to premiera tego obiektywu to gwiazdka z nieba
    Tez zapowiadajacy sie przyzwoicie 70D (w razie awarii mojego 50D) "przechodzenie" na FF odroczyl przynajmniej na nastepne lata.

Nie wiem czy zdecyduje sie go kupic online, na razie czekam - moze pojawia sie niedlugo w lokalnym sklepiku.
    canon oczywiście

Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    a pomyślałeś że to może być wina fotografa ?
    Nie! Wielki napis B.Whott potocotton.co.uk wyklucza taką możliwość. Natomiast mimochodem wspominając o 20/1.8 (chimeryczny AF w niektórych obiektywach sigmy) nieskromnie napiszę że pojęcie trafiania w punkt nie jest mi zupełnie obce

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    a z resztą to samo było w zapowiedziach z nową Sigma 35 1.4 . Zawsze się pokazywał jakiś "ambitny" recenzent który oceniał (krytykował) szkło którego jeszcze nie ma, którego nigdy w rękach nie miał i nie będzie miał :-) a teraz co, wszyscy kwiczą z zachwytu nad 35
    Moja "ambicja" nie ma nic wspólnego z tematem - chórek 5 eunuchów to jeszcze nie chór anielski (strasznie w religijny nastrój wpadłem - niech nikt nie bierze porównania dosłownie i "do siebie" w każdym razie), bardzo wiele osób zostało ze swoim 35L (oczywiście ci co już mieli), kilka osób kupiło 35/2.0 IS i bardzo sobie chwalą - a że nie tłuką w kółko macieju o tym w wątkach....to nic nie znaczy.

Oczywiście życzę wszystkim potencjalnym nabywcom szczęścia i oby się okazało że to jest ten GRAAL na którego tak wszyscy czekali
    Jestę fotografę

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Mnie zaskakuje fenomen tego obiektywu. Ciekawe kto to kupi. Zawodowiec? Raczej nie. Amator? Kto będzie chciał biegać z prawie kilogramowym klockiem o dość przeciętnie uniwersalnym zakresie ogniskowych? Ja na pewno nie. Chętnie kupiłbym w zamian ze dwa naleśniki, niechby optycznie gorsze ciut były i ciemniejsze nawet, np. 16/2.8 + 30/2.0. Różnica w obrazku byłaby pomijalna, natomiast w poręczności ogromna.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

ślubniaki kupią na pewno jako zapas pod APS-C

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Mnie zaskakuje fenomen tego obiektywu. Ciekawe kto to kupi. Zawodowiec? Raczej nie. Amator? Kto będzie chciał biegać z prawie kilogramowym klockiem o dość przeciętnie uniwersalnym zakresie ogniskowych?
    Może ktoś, kto nie ma FF a chciałby mieć obrazek który choć próbuje konkurować z tym uzyskiwanym przez jasne zoomy na FF?
    Akurat waga dla mnie nie jest żadnym argumentem (rozmiary owszem, ale to nie jest kloc klasy 70-200/2.8).

Gdybym nie miał inaczej ustawionych priorytetów budżetowych, to na pewno zostałbym posiadaczem tego cuda.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 19 z 51 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów