Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM - krótki zoom ze stałym światłem

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • homesicalien
    Początki nałogu
    • 2012
    • 295

Odp: Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM - krótki zoom ze stałym światłem

Swoją drogą, czy któryś system ma tak jasną 18 w ogóle?

Komentarz

• piast9
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 3267

Cena niefajna? Na rynek wychodzi unikatowe szkło, wszystko wskazuje, że o dobrej jakości (zobaczymy co optyczne.pl powie na ten temat) i 3290 to niefajna cena? Dodatkowo to jest cena podawana przez Sigmę. W sklepach zwykle bywało taniej i cena zapewne jeszcze spadnie z czasem.
      650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• kaindox
        Uzależniony
        • 2009
        • 598

Zamieszczone przez igor58 Zobacz wpis
        w Canonie mogą być problemy z ff &bf; chyba te kalibratory Sigmy (jeszcze) nie działają z tym szkłem
        A dlaczego miałby nie działać?. Poza tym jakoś przy obecnych liniach Sigmy (A, S i C) jakoś nie słychać o problemach z bf i ff. Sam kupowałem 35mm i testowałem dwa egzemplarze - jeden i drugi trafiał idealnie, z tego co tu czytam to chyba nikt problemów a AF nie zgłaszał
        Ostatnio edytowany przez kaindox; 25813.

Komentarz

• strideer
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1905

Bardzo dobra cena, fajnie że w końcu jest taki jasny zoom do APS-C!

Komentarz

• C80
            Uzależniony
            • 2007
            • 855

Wszystko fajnie wygląda na papierze, tylko jak będzie z celnością AF? Co z tego, że jasny 1.8 skoro AF będzie trafiał losowo. Sigma już kilka takich słoików wypuściła na rynek.
            [Strona] [Sportowy fotodziennik]

Komentarz

• Bart
              Bywalec
              • 2012
              • 176

Z celnością nowych modeli obiektywów Sigmy jest przecież bardzo dobrze, do tego jest kalibrator.. ja patrzę na to szkło (i w ogóle Sigmę) z (coraz większym) optymizmem.

Komentarz

• dj_tomek
                Dopiero zaczyna
                • 2013
                • 20

Przy okazji sprawdzie cenę na sigmę 17-50...1690 zł.... Nie wiadomo na które szkło się zdecydować jak ktoś miał uzbierane 2800....18-35 krótsza.
                Sigma nieźlie miesza, i dobrze!

Komentarz

• kurczeblade
                  Początki nałogu
                  • 2012
                  • 337

Chyba zostawię swoje 50D :-)

Zastanawiam się czy to nie dobry pomysł, sprzedać Canona 17-55 2.8 ( też bardzo ostrego od 2.8 i z AF dokładnym jak w szwajcarskim zegarku ) dopłacić trochę i kupić tą sigmę 18-35 do tego dorzucić 50 1.4 i jest Sigma 85 1.4 i generalnie fajny zestaw APS-C

Sigma 18-35
                  Canon 50 1.4
                  Sigma 85 1.4
                  Ciekawy zestaw

Zamierzałem pozbyć się APS-C na zawszę , teraz troszkę mi szkoda...
                  Zapraszam do oglądania moich prac ---> CLICK :-)

Komentarz

• RTSiak
                    Uzależniony
                    • 2010
                    • 635

przydaloby sie tylko zeby canon wypuscil w koncu jakies nowe porzadne aps-c...

Komentarz

• Joshec
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 167

Czy spotkaliście się gdzieś z informacjami czy jest szansa, że w miarę pokryje 1,3x ?
                      Ostatnio edytowany przez Joshec; 5857.

Komentarz

• jaś
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 2601

Po tylu latach.... canon w ulotkach pisał że pod apsc można produkować mniejsze i jaśniejsze obiektywy - może można ale jakoś do produkcji się nie palił - sigma musiała wyprodukować dobrze że sigma a nie ciam ciang bo przynajmniej autofocus jest. Bardzo ciekawa propozycja cenę trzeba porównać z czymś jasnym pod cropa np 17-552.8 canona - czyli tragedii nie ma to po prostu jaśniejszy obiektyw więc i cena wyższa.
                        Jestem szumofobem
                        S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
                        Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Komentarz

• Ernest_DLRS
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 1216

Ja strzelałem 3000pln jak urządzili konkurs na pejsbuku, ciekawe czy ktoś był bliżej... :P
                          Cena nie najgorsza, fajny zakres - dla kogoś kto ma aps-c szkło pokrywa mu i szerokość i 24mm i szeroki standard 35mm, wszystko f/1.8 - naprawdę fajna sprawa.
                          FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
                          APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Komentarz

• RTSiak
                            Uzależniony
                            • 2010
                            • 635

np dla mnie idealny zakres... po zapieciu do dobrego aps-c

Komentarz

• SkowronWro
                              Coś już napisał
                              • 2012
                              • 80

niech canon cos zrobi bo to szkło i nikond7100 do bajka pewnie

Komentarz

• Kolekcjoner
                                Obertroll
                                • 2006
                                • 18776

Zamieszczone przez SkowronWro Zobacz wpis
                                niech canon cos zrobi bo to szkło i nikond7100 do bajka pewnie
                                Ja tam bym wolał żeby zrobili nowe 100-400, a nie coś takiego .
                                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                                Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...
                                X