Strona 5 z 51 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 509

Wątek: Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM - krótki zoom ze stałym światłem

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM - krótki zoom ze stałym światłem

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Prawdę rzekłszy sprawa ceny jest tu kluczowa. Jak dla mnie np. jako użytkownika cropowych puszek to jakoś ta premiera mną nie wstrząsnęła. Jakby się okazało że potrzebuję takiego zakresu i że cena będzie bliska 16-35 jedynie słusznej firmy to bym się chwili nie zastanawiał i brał Elżbietę.
    Trochę podobnie jak z Sigmą 50-150f2.8 (Tokina chyba też coś podobnego ma) niby zakres i światło lepsze do cropa niż 70-200f4, a jednak nie cieszy się specjalną popularnością.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Masz racje, zakres jest totalnie abstrakcyjny
    Pitolicie, Hipolicie.
    Dla mnie to jest jasna stałka 28, 35 i 50 w jednym!
    Jeśli nie zarżną go ceną i jakość będzie przyzwoita - to będzie rewelka!
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Hmmmm... Do tego tylko szeroki kacik i jakies jasne tele z f.2.8 i pozamiatane
    Kurka... Oby i pod FF cos takiego bylo.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Pod FF takie obiektywy od dawna są, nawet z większym zakresem. Czym to się niby różni pod względem obrazka od zoomów 24-cośtam 2.8 działających na FF? Biorąc pod uwagę to, że słabsze światło na FF można skompensować wyższym użytecznym iso na FF i koniec.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Czym to się niby różni pod względem obrazka od zoomów 24-cośtam 2.8 działających na FF?
    Niczym. Ale zapominasz o jednym drobiazgu - to jest/będzie, póki co, jedyny taki lens do cropa. A nie każdy chce/może posiadać FF.
    Do tej pory szczytem wypasu był "jasny" zoom f/2.8 (czyli z grubsza odpowiedniki "ciemnych" f/4 na FF pod względem GO).
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Pod FF takie obiektywy od dawna są, nawet z większym zakresem. Czym to się niby różni pod względem obrazka od zoomów 24-cośtam 2.8 działających na FF? Biorąc pod uwagę to, że słabsze światło na FF można skompensować wyższym użytecznym iso na FF i koniec.
    To szkło na cropie da GO jakiej dotąd żadnym zoomem nie dało się uzyskać więc trudno tę oczywistą zaletę pomijać. Problem jak zwykle jest w tym, że nie ma nic za darmo i podejrzewam że jak już wyżej pisałem nie będzie różowo.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 19-04-2013 o 20:29
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Ja to wszystko rozumiem i jako posiadacz cropa trzymam kciuki za cenę nie bardzo wystrzeloną w kosmos. Napisałem swoje stwierdzenie ze względu na powtarzające się tu i na optyczne.pl wypowiedzi, że ludzie chcą takie coś na FF. Na FF już takie coś jest.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Wiesz ludzie to różne rzeczy piszą . Piszą że chcą ale jakby przyszło targać takie szkło, a przede wszystkim zapłacić za nie lekko licząc z 10k$ to by i tak nie kupili, a marudzenia by było że hej.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Jeszcze inna rzecz - czujniki AF w aparatach sa mniej wiecej takie same w cropach i FF. W trudnych warunkach AF bedzie mial swiatlo z f/1.8, a w FF z f/2.8, a to juz moze byc roznica w ostrzeniu ;-)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Suchedniów

a może teraz podyskutujemy o samplach
    Gear for Image :: Sigma ART 18-35mm f1.8 DC Preview
    7D; 15-85 f/3.5-5.6 IS USM, Sigma 50-150 f/2.8 APO EX DC OS HSM, 100L f/2.8 L macro IS USM, Metz 52 AF-1

Strona 5 z 51 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów