Panowie, spokojnie. Nie chciałem włożyć kija w mrowisko i zmieszac z błotem tematową sigmę. Wręcz przeciwnie - uważam, że to bardzo dobra propozycja i pomysł sigmy na tak jasny zoom. Chodzi mi jedynie o fakt, że na podstawie parametrów wyczytanych w sieci i kilku marnej rozdzielności sampli nie zdecydowałbym się wydać tyle pieniędzy, ale to moje zdanie.
Bez komentarza. Przerobiłem co nieco szklarni różnych producentów od poziomu budżetowego do premium i mam w temacie trochę doświadczenia. Patrząc na całokształt z perspektywy pracy z eLkami, które Twoim zdaniem zaczynają upadać, zamiennikom typu sigma tamron, jeszcze dużo brakuje, choć trzeba przyznać, że są na dobrej drodze i zdarzają się godne uwagi propozycje.
Wiesz, że nie chodziło mi o kwestię światła a jedynie nawiązanie, że przy tej rozdzielczości równie dobrze można porównywać tą sigmę z iPhonem.
Nie ma za co przepraszać, nie zrozumiałeś mnie. A to, że jesteś zadowolony to świetnie, chyba tego oczekuje się od sprzętu.
Akurat optyczne.pl nie jest dla mnie wyznacznikiem, wiele razy zawiodłem się na testach przeprowadzonych przez Arka - rzeczywistość pokazywała niejednokrotnie coś innego. Testy te więc traktuję z dużym dystansem, aczkolwiek masz rację - z sampli można skorzystać i wyglądają one bardzo dobrze. Jak widać szkiełko to ma potencjał i może osiagnąć sukces jak chociażby wcześniejsza udana propozycja sigmy 35/1.4.