Pokaż wyniki od 1 do 10 z 50

Wątek: Fotograf w przedszkolu

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Fotograf w przedszkolu

Tak tyle że wtedy ile osób oglądało odbitki - 5, 10? Teraz jak ktoś wrzuci na fejsa to oglądnąć mogą miliony do tego zdjęcie się może rozejść gdzie bądź. Ja tam nie wiem co bym zrobił w przypadku mojego dziecka (bo go nie mam) ale nie dziwi mnie, że niektórzy rodzice mają obiekcje.

W szkole mojej żony jest to norma, że rodzice wyrażają pisemną zgodę że facjaty ich dzieci mogą się znaleźć np. na szkolnej stronie www.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 18-04-2013 o 22:18
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Cytat Zamieszczone przez mmlolek Zobacz posta
    . Od sprzedanych zdjęć placówka otrzymywała prowizję lub inne gadżety i wszyscy byli szczęśliwi.
    Jak jest teraz nie wiem, ale w dzisiejszych czasach już mnie nic nie jest w stanie zdziwić.
    Zrobiłaby się afera jak z wyborem podręczników w zamian za profity od wydawnictw

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak tyle że wtedy ile osób oglądało odbitki - 5, 10? Teraz jak ktoś wrzuci na fejsa to oglądnąć mogą miliony do tego zdjęcie się może rozejść gdzie bądź.
    I to jest sedno. Nikt nie ma pewności gdzie, kiedy i w jakim kontekście zdjęcie będzie użyte.

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

A gdzie i w jakim innym kontekście mogłoby być użyte zdjęcie klasowe?

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    A gdzie i w jakim innym kontekście mogłoby być użyte zdjęcie klasowe?
    Znam sytuację rodziny, będącej pogotowiem opiekuńczym. Trafiają tam dzieci w kryzysowych sytuacjach, tragicznych wręcz.
    Nie życzą sobie zdjęć (zwłaszcza niektórych z tych dzieci), bo np. wrzucenie zdjęcia na fejsa, NK może naprowadzić na ich ślad prześladowcę.
    Mieli sytuację, że zupełnie zwyczajne zdjęcie zostało użyte do wyjątkowo obrzydliwego "artykuliku" w szmatławcu nt. tych dzieci.
    To tylko pierwsze z brzegu autentyczne sytuacje.

I tu w 100% się z takimi ludźmi zgadzam.

Uprawnienia umieszczania postów