Strona 66 z 70 PierwszyPierwszy ... 16566465666768 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 651 do 660 z 696

Wątek: Adobe Lightroom 5 i 6

Uzależniony Awatar Macios
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Odp: Adobe Lightroom 5 i 6

To od sierpnia na serio trzeba będzie płacić za 10tke?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    biorac pod uwage mniejszy sukces 10 niz sie MS spodziewal przypuszczam, ze jednak przedluza ten okres.

ale moze i tak koniec koncow zrobie. szkoda mi teraz pieniadze wydawac ale juz lepiej SSD kupic niz pozniej za licencje Windy osobno placic. bylo nie bylo ta 10-tka mnie osobiscie pasuje
    Kopiowanie na SSD jest najczęściej bardzo proste np. Intel (z tego co wiem to Samsung też) daje toola, który przekopiuje Ci dane z obecnego dysku zmieniając rozmiar partycji jeśli jest taka potrzeba, zamieniając je itp. Po takim kopiowaniu system bez problemu wstaje z nowego dysku. To dużo łatwiejsze niż zabawa z dd.
    Ostatnio edytowane przez michalab ; 21-07-2016 o 13:46

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Darmowa aktualizacja jest chyba do końca miesiąca, może przedłużą może nie. Rozwiązanie jak chce Ci się bawić i masz wolny dysk jest takie: kopiujesz to co masz na wolny dysk. Zamieniasz dyski, aktualizujesz do Win 10, znów zamieniasz dyski wracasz do 7. Po takiej operacji masz już licencję na 10 aktywowaną na ten komputer i następne aktualizacje powinny iść bez problemu.
    Z kolegą informatykiem jeszcze rozmawiałam - przez miesiąc działa przycisk powrotu do starszej wersji. Czy nie lepiej, po zaaktualizowaniu do 10, cofnąć się do starej wersji (jak się nie chce na razie 10) i mieć już w zapasie na dysku win10? Tak go zrozumiałam, że w razie czego do 10 będzie można wrócić już o dowolnym czasie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez aleksandria Zobacz posta
    Z kolegą informatykiem jeszcze rozmawiałam - przez miesiąc działa przycisk powrotu do starszej wersji. Czy nie lepiej, po zaaktualizowaniu do 10, cofnąć się do starej wersji (jak się nie chce na razie 10) i mieć już w zapasie na dysku win10? Tak go zrozumiałam, że w razie czego do 10 będzie można wrócić już o dowolnym czasie.
    Zakładając, że aktualizacja i potem powrót zadziała i nic Ci nie pozmienia w systemie to jest rozwiązanie. Ja takiego założenia nie poczyniłem.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    biorac pod uwage mniejszy sukces 10 niz sie MS spodziewal przypuszczam, ze jednak przedluza ten okres.
    Oby nie, wreszcie skończy się wciskanie uaktualnienia kb3035583 instalującego po cichu win10. Ostatnio MS wpadł na pomysł i wyskakujące okno informujące o możliwości darmowej instalacji do 10 po kliknięciu w prawym górnym rogu "iksika" czyli zamknięcie okna włącza instalacje win10 ! Głośna afera była niedawno.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Kopiowanie na SSD jest najczęściej bardzo proste np. Intel (z tego co wiem to Samsung też) daje toola, który przekopiuje Ci dane z obecnego dysku zmieniając rozmiar partycji jeśli jest taka potrzeba, zamieniając je itp. Po takim kopiowaniu system bez problemu wstaje z nowego dysku. To dużo łatwiejsze niż zabawa z dd.
    to tez jest jakies rozwiazanie. dzieki!
    www albo tez flickr

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez iza73 Zobacz posta
    To obowiązuje w każdej licencji OEM.
    Win 10 to jeden wielki szpiegujący trojan !
    Koledze zablokował legalnego CS5 !
    Nawet jak skończą wsparcie dla win7 to i tak na chwilę obecną nie zainstaluję tego ...g ....
    mi ich "wsparcie" nie jest potrzebne...od dawna mam wyłączone wszelkie aktualizacje ponieważ one tylko zamulają i doporowadzają kompa do nieużyteczności...7 śmiga elegancko i przez najbliższe lata na nic innego nie zmienię
    R + C 50 1.8 STM + C 17-40 + C 70-200 f/4 + CDN.
    https://www.facebook.com/dawidzawilafotografia

Cytat Zamieszczone przez dave88 Zobacz posta
    mi ich "wsparcie" nie jest potrzebne...od dawna mam wyłączone wszelkie aktualizacje
    Nie popadajmy w skrajności, ja aktualizuję Win7 ale po tych cyrkach MS z aktualizacją do win10 bardziej się im przyglądam. Te bez konkretów sprawdzam w sieci co to jest. I tak, dzieki temu nie zainstalowałam kilka szpiegujących aktualizacji. Ale co ciekawe pomimo zaznaczenia ich - ukryj aktualizację - i tak za jakiś czas wracają jak ta instalijąca win10.
    Ostatnio edytowane przez iza73 ; 21-07-2016 o 17:23

Coś już napisał

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie aktualizacji do win10. Zdecydowałam się na aktualizację. Lightroom 5,71 chodzi. Nie zauważyłam na razie problemów (choć ja mogę mało widzieć )
    I pytanie jeszcze - Czy coś mogłam przeoczyć, że przy aktualizacji nie miałam pytania o numer seryjny windowsa (8 legalna) ?

Pewnie nr. przejał z automatu przy aktualizacji. Gratuluję, taraz masz usługę a nie produkt wg. licencji win10 ! Co za tym idziemogą Ci wyłączyć windowsa, zablokować programy "bo tak" albo wprawadzą opłatę abonamentową o czym słychać pokątnie. Dodatkowo zapewne nie miałaś wersji pro więc nie masz możliwości decydowania o aktualizacjach, będziesz łykać wszystko co microsoft zdecyduje do akualizacji. O szpiegowaniu już nie będę pisała bo to wszyscy wiedzą. A co do win 8 to zapewne miałaś win8.1 bo z win8 nie ma podobno możliwości instalacji szpiega 10.

Strona 66 z 70 PierwszyPierwszy ... 16566465666768 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów