Strona 65 z 70 PierwszyPierwszy ... 15556364656667 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 696

Wątek: Adobe Lightroom 5 i 6

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: Adobe Lightroom 5 i 6

Cytat Zamieszczone przez aleksandria Zobacz posta
    A jakbym zaktualizowała do 10 jeden komputer, jest szansa, by w razie potrzeby, przegrać 10 też na inny komputer ?
    Mozna uaktualnic 7/8/8.1 do 10, Microsoft nie pobiera za to oplaty. Nie wiem jak ta sytuacja wyglada na dzien dzisiejszy, ale ta "darmowa" 10'ka bedzie mogla dzialac tylko na komputerze na ktorym byla zainstalowana.

Czyli, jesli wymienisz procesor lub plyte glowna, musisz kupic nowego Windowsa.

Moze sie udac i zalapiesz sie na darmowy upgrade. Jesli tak sie nie stanie, zostanie opcja zakupu systemu.

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Mozna uaktualnic 7/8/8.1 do 10, Microsoft nie pobiera za to oplaty. Nie wiem jak ta sytuacja wyglada na dzien dzisiejszy, ale ta "darmowa" 10'ka bedzie mogla dzialac tylko na komputerze na ktorym byla zainstalowana.

Moze sie udac i zalapiesz sie na darmowy upgrade. Jesli tak sie nie stanie, zostanie opcja zakupu systemu.
    dziękuję

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez aleksandria Zobacz posta
    Na jakim systemie masz Lightrooma ?

Myślę, że to prawa rynku. Podobno (czy raczej na pewno) nie aktualizują już pudełkowej nawet 6. Chmura, oprócz lepszych zysków, daje zapewne obraz potrzeb rynku. Widzą co robimy.
    Winda 7. trzeba bedzie kiedys zaktualizowac do 10, tylko musze wiekszy SSD kupic i to na piechote przez upgrade zrobic. nie pali mi sie
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Jak czytam o problemach z win10 to odechciewa mi się aktualizacji. Na win7 wszystko działa jak należy.

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    ta "darmowa" 10'ka bedzie mogla dzialac tylko na komputerze na ktorym byla zainstalowana.
    To obowiązuje w każdej licencji OEM.
    Win 10 to jeden wielki szpiegujący trojan !
    Koledze zablokował legalnego CS5 !
    Nawet jak skończą wsparcie dla win7 to i tak na chwilę obecną nie zainstaluję tego ...g ....

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez iza73 Zobacz posta
    Koledze zablokował legalnego CS5 !
    Nawet jak skończą wsparcie dla win7 to i tak na chwilę obecną nie zainstaluję tego ...g ....
    legalnego ? Ciekawe co by zrobił z nielegalnym

Takiej inwigilacji to żadnym starym siatkom szpiegowskim nawet się nie śniło :-D
    Ostatnio edytowane przez aleksandria ; 21-07-2016 o 12:29

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Jak czytam o problemach z win10 to odechciewa mi się aktualizacji. Na win7 wszystko działa jak należy.
    odpowiadajac niesmiertelnym sucharem programistow: "dziwne, u mnie dziala"

a tak serio... mam 10 na sluzbowym lapsie. daje rade. na pewno ma duzo czytelniejszy interfejs uzytkownika na ekranie duzej rozdzielczosci (sluzbowy laps ma sliczne 2560x1440)

Cytat Zamieszczone przez iza73 Zobacz posta
    a komorke masz z Androidem czy Applem?

juz nie zapytam nawet o korzystanie z facebooka czy innych kolchozow, bo to w dzisiejszych czasach pytanie retoryczne?

tak swoja droga... Windows nie spelnia kryterium trojana (wirusa), co wyjasniono juz baaaaardzo, bardzo dawno temu (rok 95)

- Czy system operacyjny Windows to wirus?
    - Nie, Windows nie jest wirusem. Wirusy bowiem: - szybko się rozpowszechniają - często wyraźnie spowalniają działanie systemu. - dosyć często powodują całkowite padnięcie systemu - pozostawiają na HDD "śmieci" - tworzą pliki, których znalezienie i usunięcie wymaga dużej ilości czasu i dosyć sporej wiedzy - przeważnie powodują to, ze rozmaite programy nie działają albo działają w dziwny sposób. - Gdy masz wirusa czasem wydaje ci się, że to wina sprzętu i musisz dokupić np. szybszy procesor lub więcej pamięci... Hmmmm... Obserwując te objawy wydawałoby się, ze Windows jednak jest wirusem... ale: - Porządny wirus zajmuje bardzo mało miejsca na dysku i w pamięci, - działa szybko, i na wszelkich możliwych konfiguracjach, - ma staranny i przemyślany kod, a gdy już zacznie działać - działa bardzo efektywnie i nie trzeba go co chwilę reinstalować. Zatem nie można twierdzić, że Windows jest wirusem!
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Darmowa aktualizacja jest chyba do końca miesiąca, może przedłużą może nie. Rozwiązanie jak chce Ci się bawić i masz wolny dysk jest takie: kopiujesz to co masz na wolny dysk. Zamieniasz dyski, aktualizujesz do Win 10, znów zamieniasz dyski wracasz do 7. Po takiej operacji masz już licencję na 10 aktywowaną na ten komputer i następne aktualizacje powinny iść bez problemu.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Microsoft nie dowie sie wiecej od Apple i Google z FB na karku.

Nawet karty debetowe/kredytowe sa pod kontrola.

Ciekawe jakiego telefonu uzywaja osoby narzekajace na szpiegostwo .

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Darmowa aktualizacja jest chyba do końca miesiąca, może przedłużą może nie. Rozwiązanie jak chce Ci się bawić i masz wolny dysk jest takie: kopiujesz to co masz na wolny dysk. Zamieniasz dyski, aktualizujesz do Win 10, znów zamieniasz dyski wracasz do 7. Po takiej operacji masz już licencję na 10 aktywowaną na ten komputer i następne aktualizacje powinny iść bez problemu.
    biorac pod uwage mniejszy sukces 10 niz sie MS spodziewal przypuszczam, ze jednak przedluza ten okres.

ale moze i tak koniec koncow zrobie. szkoda mi teraz pieniadze wydawac ale juz lepiej SSD kupic niz pozniej za licencje Windy osobno placic. bylo nie bylo ta 10-tka mnie osobiscie pasuje
    www albo tez flickr

Strona 65 z 70 PierwszyPierwszy ... 15556364656667 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów