Do @Krzych
link - https://www.adobe.com/pl/products/ca...?promoid=KLXMI
Na dole przy LR po prawej kliknij - kup, potem wybierz - chcę kupić -> uaktualnienie i 76,26 ⏠(zawiera VAT) do zapłaty.
Do @Krzych
link - https://www.adobe.com/pl/products/ca...?promoid=KLXMI
Na dole przy LR po prawej kliknij - kup, potem wybierz - chcę kupić -> uaktualnienie i 76,26 ⏠(zawiera VAT) do zapłaty.
Ostatnio edytowane przez iza73 ; 18-11-2015 o 23:05
mój Lightroom 6 zbyt powoli działa. Kupiłem nowy komputer i zainstalowałem 6 która na starym sprzecie chodziła o wiele szybciej. Teram mam 6rdzeni i 16gb DD4 a program bardzo powoli pracuje. Nie wiem w czym sęk mam jeszcze LR5 w wersji box którego używałem w zeszłym roku i zastanaiwam sie nad zmianą na 5 ale dlaczego 6 nie chce pracowac normalnie? Może ktoś miał taki problem. Najbardziej zacina przy korektach lokalnych i kadrowaniu a wskaźniki zużycia procesora i ramu nie przekraczają nawet 50%
L
Bo Adobe do dziś ma gdzieś optymalizację tego softu :-( a tak na poważnie jak masz poustawiane katalogi itp?
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Hej,
Czy ktoś tu, mając Lightrooma 5,71, aktualizował windowsa do 10? Albo coś słyszał na ten temat ? :-)
Warto było? Też mam W7 i jakoś nie czuję żadnej potrzeby zmiany - chyba, że zmuszą do tego...
u mnie LR5 baaaardzo zwolnil po skoku z monitora 1920x1200 na 3840x2160. w mniejszej rozdzielczosci dalo sie odczuc zwolnienia tylko po wlaczeniu korekty geometrii obiektywu, natomiast na ekranie 4K calosciowo LR robi sie mocno przymulony.
czemu tak jest to nie wiem, ale programisci Adobe'a od wielu lat generalnie slyna z tzw. umiarkowanego zaciecia do optymalizacji. zapewne jak zwykle naczalstwo takie prikazy wydaje, zeby gonic wiecej upgrade'ow...![]()
A jakbym zaktualizowała do 10 jeden komputer, jest szansa, by w razie potrzeby, przegrać 10 też na inny komputer ?
Na jakim systemie masz Lightrooma ?
Myślę, że to prawa rynku. Podobno (czy raczej na pewno) nie aktualizują już pudełkowej nawet 6. Chmura, oprócz lepszych zysków, daje zapewne obraz potrzeb rynku. Widzą co robimy.
Ostatnio edytowane przez aleksandria ; 21-07-2016 o 11:24