Strona 36 z 70 PierwszyPierwszy ... 26343536373846 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 696

Wątek: Adobe Lightroom 5 i 6

Domyślnie Odp: Adobe Lightroom 5

Cytat Zamieszczone przez wajo94 Zobacz posta
    Czy ktoś wie co oznaczają literki za wersją "Lightroom 5 ML MP"?
    Czy jak to kupię to uaktualnienie do 5.3 będzie free?
    Czy spolszczenie jest dostępne (legalnie)?
    Dlaczego nawet oficjalny dealer nie podaje rzadnych konkretów o produkcie, który oferuje do sprzedaży?
    Przy takim poziomie obsługi zastanowić się można na przejściem na porządnego pirata za 10 zł.
    ML - Multi Language
    MP - Multi Platform
    W obrębie wersji 5x każde uaktualnienie jest za darmo, jak się pokaże 6 to już chyba nie.
    Spolszczenie jest za darmo, trzeba sciągnąć ze strony Wimal - oni to napisali.
    Jakie konkrety chce wiedzieć ?
    Jak masz pytanie to dzwoń do nich, telefon podałam.
    Ostatnio edytowane przez iza73 ; 15-01-2014 o 12:33

Bywalec Awatar wajo94
    Miasto
    Warszawa

Witam, testuję LR5.3, oflagowałem "do usunięcia " dwie foty, chciał bym usunąć je z kolekcji i z dysku (RAWy), z menu mam możliwość tylko usuniecia z kolekcji. Czy jest sposób na usunięcie grupy odfiltrowanych (dowolnym filtrem, moga być flagi, kolor, gwiazdy) zdjęć z dysku. Nie chcę trzymać rawów nie nadajacych się czy niechcianych a naciskanie kolejno del i potwierdzanie to nie to co tygrysy lubią najbardziej
    Ostatnio edytowane przez wajo94 ; 22-01-2014 o 00:42
    R6, Tamron SP 17-50/2,8 Di VC USD G2, , C 70-200/4 L IS, SAM 14/2.8, 580 EXII, C RF 100-400, C RF 50/1.8, C RF 16/2.8

Cytat Zamieszczone przez wajo94 Zobacz posta
    Witam, testuję LR5.3, oflagowałem "do usunięcia " dwie foty, chciał bym usunąć je z kolekcji i z dysku (RAWy), z menu mam możliwość tylko usuniecia z kolekcji. Czy jest sposób na usunięcie grupy odfiltrowanych (dowolnym filtrem, moga być flagi, kolor, gwiazdy) zdjęć z dysku. Nie chcę trzymać rawów nie nadajacych się czy niechcianych a naciskanie kolejno del i potwierdzanie to nie to co tygrysy lubią najbardziej
    Najprościej chyba jest oznaczać zdjęcia do usunięcia klawiszem X (rejected), a potem można kliknąć Ctrl+Backspace - Lightroom sam utworzy tymczasową kolekcję ze zdjęć "rejected" i zapyta, czy usunąć je z dysku czy tylko z katalogu.

Dopiero zaczyna Awatar JaroW
    Miasto
    Świdnica

Spróbuj w Library, wtedy można usunąć wszystkie naraz. W Develop trzeba usuwać po jednym.

Cytat Zamieszczone przez JaroW Zobacz posta
    Spróbuj w Library, wtedy można usunąć wszystkie naraz. W Develop trzeba usuwać po jednym.
    Nie trzeba, tylko zamiast klawisza Delete należy użyć polecenia z menu kontekstowego.

Bywalec Awatar feder
    Miasto
    Gdańsk

Z poziomu kolekcji nie da się usunąć. Trzeba sie przełączyć na katalog.
    Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...

Cytat Zamieszczone przez kkokosz Zobacz posta
    Najprościej chyba jest oznaczać zdjęcia do usunięcia klawiszem X (rejected), a potem można kliknąć Ctrl+Backspace - Lightroom sam utworzy tymczasową kolekcję ze zdjęć "rejected" i zapyta, czy usunąć je z dysku czy tylko z katalogu.
    Tak, tak. tak. Właśnie tak zawsze robie.
    Lubie Canon-a, lubię Nikon-a, fajny jest Lightroom i CaptureOne
    Flickr Facebook

Bywalec Awatar wajo94
    Miasto
    Warszawa

Niestety, u mnie po Ctrl+Backspace tworzy kolekcję i proponuje że ją usunie, nie precyzując skąd. RAWy na dysku pozostają nietknięte. Czy są jakieś inne pomysły. Z menu kontekstowego jest tak samo.
    R6, Tamron SP 17-50/2,8 Di VC USD G2, , C 70-200/4 L IS, SAM 14/2.8, 580 EXII, C RF 100-400, C RF 50/1.8, C RF 16/2.8

Nie wiem czy było - naciskasz klawisz "delete" i z menu które ci się pojawi wybierasz - usuń z dysku. Ja tak robiłam i robię jak trafi mi się coś do wywalenia. Masz to potem w koszu.
    Dotyczy pojedńczych rawów.

Bywalec Awatar wajo94
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez iza73 Zobacz posta
    Nie wiem czy było - naciskasz klawisz "delete" i z menu które ci się pojawi wybierasz - usuń z dysku. Ja tak robiłam i robię jak trafi mi się coś do wywalenia. Masz to potem w koszu.
    Dotyczy pojedńczych rawów.
    Zgadza się , dotyczy pojedyńczych rawów, ja chcę więcej

Strona 36 z 70 PierwszyPierwszy ... 26343536373846 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów