Strona 29 z 70 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 696

Wątek: Adobe Lightroom 5 i 6

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie Odp: Adobe Lightroom 5

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Zauważ, że "wyzerowane" ustawienia w aparacie (zbieżne z tymi, które obserwować można w DPP) nie są identyczne do "wyzerowanych" ustawień Lr/ACR.
    Żeby w ogóle wyświetlić rawa (a nie zaszytą miniaturkę) oprogramowanie musi go najpierw wywołać/zinterpretować.
    Trudno oczekiwać, że algorytmy będą identyczne u różnych producentów oprogramowania...
    Algorytmy algorytmami. Co powiesz na to jak mam niedoswietloną fotke bo taka chce a LR z buda dodaje expozycje +2 i wiecej aby w/g niego było dobrze. Wiem że widok moze sie róznic w róznych programach ale nie do tego stopnia.
    http://pitbullfotostudio.pl1DmarkIII 5DmarkI Tokina 16-28/2.8 Canon 35/2 Canon 85/1.8 Canon 135/2.8SF Canon 70-200/4L Speedlite 580EXII

Cytat Zamieszczone przez iNTERGARAGE Zobacz posta
    niedoswietloną fotke bo taka chce a LR z buda dodaje expozycje +2 i wiecej aby w/g niego było dobrze.
    To dziwne, robiłam wiele razy fotki na wysokim kluczu i niskim i nigdy LR nic mi nie zmianiał.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Algorytmy algorytmami. Co powiesz na to jak mam niedoswietloną fotke bo taka chce a LR z buda dodaje expozycje +2 i wiecej aby w/g niego było dobrze. Wiem że widok moze sie róznic w róznych programach ale nie do tego stopnia.
    Przesuwa cały histogram o 2 EV czy po prostu woła rawa z inną krzywą (co może wyglądać na podbicie ekspozycji)?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Coś już napisał Awatar Docsbo

Intergarage, na jakim sprzęcie pracujesz (aparat i komputer) i rozumiem ze masz LR trial 5.x ? Czy możesz gdzieś zuploadowac RAW pliku który LR ci zmienia ?
    Canon 1D IV i 5DSR| szkła EF | Olympus OMD E-M1 + szkła |Canon S95 |  | PC
    Pentax MX | Takumar 50/1.4 |

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gliwice

Cytat Zamieszczone przez Docsbo Zobacz posta
    Intergarage, na jakim sprzęcie pracujesz (aparat i komputer) i rozumiem ze masz LR trial 5.x ? Czy możesz gdzieś zuploadowac RAW pliku który LR ci zmienia ?
    Lapek HP DV7 i7 8GBramu
    aparaty jak w stopce 1D mk3 i 5D mk1

najgorsze jest to, że zmienia nawet jpg obrobione kiedys tam a zaimportowane teraz
    tak to jest trial sprawdzam przed kupnem

co śmieszne, dzwoniłem dzisiaj do adobe i odbiłem się, usłyszałem że wersja trial nie ma wsparcia technicznego, mam kupić licencję wpisac numer i do nich zadzwonić, więc pytam się szanownego Pana czy mam kupić cos co nie działa a potem bujac się po pomocach technicznych?
    odpowiedź: tak, ma Pan kupić a potem bedziemy rozwiązywali problem albo niech Pan sobie szuka w internecie rozwiązania problemu

Bardzo dobre podejście do klienta, takie polskie
    http://pitbullfotostudio.pl1DmarkIII 5DmarkI Tokina 16-28/2.8 Canon 35/2 Canon 85/1.8 Canon 135/2.8SF Canon 70-200/4L Speedlite 580EXII

co śmieszne, dzwoniłem dzisiaj do adobe i odbiłem się, usłyszałem że wersja trial nie ma wsparcia technicznego
    To nie śmieszne tylko normalne. Dlaczego mają Ci udzielać porad jak nie zapłaciłeś za licencję? W cenie licencji jest też pomoc techniczna Adobe.
    Jak masz wcześniejszego LR i zarejestrowanego to trzeba było się powołać na niego i wtedy by Ci udzielili pomocy tak jak mi zanim kupiałam aktualizację.
    ps. pomoc techniczna Adobe jest w niemczech i nie maja nic wspólnego z polską oprócz jezyka w którym udzielają porad

Coś już napisał Awatar Docsbo

Hm, wziąłem jakieś stare pliki, i jpg i LR3 ale nie jestem w stanie zobaczyć tego że coś się mocno zmienia . ale u mnie puszka 5d M3, wiec może tu leży problem ?

Jesli chcesz podaj mi swojego maila na priva, zrobię folder dropboxowy i wtedy wrzucisz jakiś plik a ja u siebie moge sprawdzić czy tez mi coś zmienia.
    Canon 1D IV i 5DSR| szkła EF | Olympus OMD E-M1 + szkła |Canon S95 |  | PC
    Pentax MX | Takumar 50/1.4 |

Wyszło uaktualnienie LR - 5.3

5.3 ma kilka fajnych nowości, warto o nich poczytać

Strona 29 z 70 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów