W rodzimym języku pozostaje chyba wyłącznie chomik albo siakiś torrent.
PS. Zanim ktoś się przyczepi - chodzi tylko o instalkę bo klucz jest oryginalny!
W rodzimym języku pozostaje chyba wyłącznie chomik albo siakiś torrent.
PS. Zanim ktoś się przyczepi - chodzi tylko o instalkę bo klucz jest oryginalny!
http://pitbullfotostudio.pl1DmarkIII 5DmarkI Tokina 16-28/2.8 Canon 35/2 Canon 85/1.8 Canon 135/2.8SF Canon 70-200/4L Speedlite 580EXII
Jest z prawej strony - Zastosuj podczas importu - ustawienia edycji - brak --- może o to ci chodzi ?
Poniżej jest - metadane i słowa kluczowe.
Mam polski interfejs.
Wszystko mam ustawione na "brak" czyli "none" a i tak grrrr.... poprawia fotki. Jest import po czym chwila ciszy i brak histogramu, po chwili pojawia się histogram i widać jak dokonuja sie zmiany na zdjeciu. I nie jest to zastosowanie presetu, bo ikonka "AUTO" robi sie nieaktywna. Czyli wnioskuję, że z automatu jest właczona ale nie widze gdzie to wyłaczyć. Cos mnie trafi zaraz. jutro dzwonie do adobe.
http://pitbullfotostudio.pl1DmarkIII 5DmarkI Tokina 16-28/2.8 Canon 35/2 Canon 85/1.8 Canon 135/2.8SF Canon 70-200/4L Speedlite 580EXII
Mi za to importuje wszystko jako - Proces 2012 i nie wiem gdzie to przestawić by np. importował jako Proces 2003
Nie znam wprawdzie Lr5, ale sprawdź zakładkę Camera Calibration w module Develop.
RAW posiada zaszytą miniaturkę jpg którą widzisz po zrobieniu zdjęcia na wyświetlaczu aparatu.
Podczas importu do Lr przez chwilę ciągle widzisz tą miniaturkę a następnie Lr nadpisuje ją własnym profilem standardowo ustawionym na Adobe Standard.
Gdy zmienisz na Camera xxx, dzie xxx to styl jaki masz ustawiony w swoim aparacie (jednocześnie styl podglądu na jego wyświetlaczu - nie mylić z RAW), powinieneś mieć to co na wyświetlaczu.
Zauważ że zmieni się histogram. Wprawdzie nie bardzo chce mi się wierzyć aby zmiany o których piszesz były tak duże, ale może akurat w przypadku tego zdjęcia... kto wie? sprawdź.
A jeśli tak jest to możesz swój preferowany profil ustawić jako preset przy imporcie.
Niestety to nie to.
Zauważ, że "wyzerowane" ustawienia w aparacie (zbieżne z tymi, które obserwować można w DPP) nie są identyczne do "wyzerowanych" ustawień Lr/ACR.Zamieszczone przez iNTERGARAGE
Żeby w ogóle wyświetlić rawa (a nie zaszytą miniaturkę) oprogramowanie musi go najpierw wywołać/zinterpretować.
Trudno oczekiwać, że algorytmy będą identyczne u różnych producentów oprogramowania...
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Z innej beczki.
Dzis się dowiedziałam w infolini Adobe, że problem z którym się borykam - brak możliwości wyboru procesu (proces 2012, 2010, 2003) podczas importu to ich bład i pracują nad tym, podobno w nowej aktualizacji ma to być naprawione.
Co ciekawe pani z infolini mi powiedziała, że wersja 5.0 nie miała tego błędu.
Ma ktoś zainstalowaną 5.0 bez aktualizacji bo jestem ciekawa czy faktycznie jest tam możliwość wyboru procesu.
Może problem, z którym się boryka kolega też jest jakims błędem w wersji 5.2 ?