Strona 22 z 70 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 696

Wątek: Adobe Lightroom 5 i 6

Domyślnie Odp: Adobe Lightroom 5

Mie mam presetów. Pooglądałam troszkę tutek na tv.adobe i powiem, że ciekawy ten LR5. Wydaję się troszkę bardziej rozbudowany w porównaniu do 2.7 tylko czy to warte tych 300 stówek ? Ogólnie wyjścia nie ma, i tak dobrze, że można upgad zrobić w LR bo już z CS4 którego mam do CS6 się nie da, ale CS4 w zupełności wystarcza, aż za nadtto.

Bywalec Awatar benicjusz
    Miasto
    Warsaw DC

Do 2 grudnia za 12,3 € w planie rocznym za PS CC oraz LR 5.2

Czy sie opłaca sami oceńcie.

W dolarach 9,99 plus lokalne taxy.
    |CANON FF|

To opłata miesiączna. Nie opłaca się ! Jak ktoś ma za dużo kasy to mozę oprócz normalnych wersji może sobie używać tej sieciówki.

Bywalec Awatar benicjusz
    Miasto
    Warsaw DC

Masz jeszce PS'a w tej cenie. Dla amatora to pewnie drogawo 600 pln rocznie.
    |CANON FF|

Po co mi jakaś chmura-bzdura jak mam CS4 pudełkowy i wg licencji mogę go instalować na dwa urządzenia itd. Zapłaciłam kiedyś za CS4 ponad 3000zł a za LR2 ponad 1000zł więc ewentualnie jak się będzie opłacać dokupię upgrade do LR bo nie widzę potrzeby kupowania CS6.

Co do amatorstwa i chmurek, to właśnie chyba bardziej oferta dla amatorów którzy nie chcą wywalać parę tysięcy na oprogramowanie.

Ogólnie moje pytanie było czy warto aktualizować LR z wesji 2.7 do wersji 5.x za te 300zł a nie czy opłaca mi się używać oprogramowania sieciówki-chmury za 600zł/rok !
    Zrobię upgrade za 300 i mam spokuj na parę lat bo narazie body nie wymieniam.

Bywalec Awatar benicjusz
    Miasto
    Warsaw DC

A poco sie unosisz? Podałem to jako info o promo i ogólnie, a nie jako odpowiedź na Twe dylematy co masz zrobić. Może kogoś innego zainteresuje. Ty nie musisz korzystać kup sobie apgrejt.
    |CANON FF|

Cytat Zamieszczone przez benicjusz Zobacz posta
    A poco sie unosisz?
    Nikt się nie unosi, ja pisze o tym czy się opłaca wydawać pieniądze na aktualizację i nowe funkcjie a Ty piszesz o wydawaniu piniędzy na jakieś wirtualne oprogramowanie.
    Załóż osobny temat o tym i tam się dziel spostrzeżeniami na temat działanie Adobe CC jak ci dostęp do internetu się urwie w przypadku np. awarii bo mnie "amatora" na to nie stać - "Dla amatora to pewnie drogawo 600 pln rocznie."

Bywalec Awatar benicjusz
    Miasto
    Warsaw DC

Chyba nie rozumiesz zasady dzialania "w chmurze" oprogramowanie masz na swym komputerze. Jedynie raz na miesiąc oprogramowanie musi miec kontakt z netem aby miec informacje czy zostal opłacony abo, jak nie ma opłaty lub brak połączenia z netem oprogramowanie przechodzi w 30-dniowego triala tak jest gdy masz plan miesięczny. Po ponownym połączeniu i gdy abo opłacony wszystko wraca do normy. Okres offline to 99 dni w przypadku planu rocznego.

Chyba nie wyobrażasz sobie pracy na oprogramowaniu zainstalowanym na serwerze adobe mając tylko GPRS pod ręką.

Rób co chcesz to jedna z opcji.

I prośba, nie wyganiaj mnie z nie swojego wątku OK?
    Ostatnio edytowane przez benicjusz ; 21-11-2013 o 14:54
    |CANON FF|

Ok na koniec - 600 zł abonament roczny za korzystanie które jak przestaniesz płacić to nie masz oprogramowania a ~500zł za wersję pudełkową którą używasz ile chcesz bez uiszczania opłat abonamentowych. Faktycznie, złoty interes na dłuższą metę.

Cytat Zamieszczone przez iza73 Zobacz posta
    Komputer ma już prawie 4 lata ale chyba da radę - Intel i5 750 2.66 MHz, 4GB RAM, GF9800 GT 1GB + win7pro

Mam jeszcze Capture One 4 i powiem, że z tego programu jakby lepsze jpg wychodziły - chodzi o kolory, odszumianie, ale już się przyzwyczaiłam do LR.
    Iza, jeśli Win7 jest 64 bit to ma szanse pociągnąć Lr5. RAM-u mało ale da się pracować. Export do JPG będzie wolny - tak już jest z Lr.
    Porównałaś Capture One 4 do Lr2 - tu o niebo lepiej jest w Capture One 4 (też mam Capture One 4 i kiedyś był moim głównym programem do obróbki CR2, dopóki nie przesiadłem się na Lr 3.6). Capture One 7 to prawdziwa poprawa jakości (właśnie odszumianie i wyostrzanie, ale nie tylko). Jest szybki i świetny. Mimo to używam Lr 5 - wygoda i przyzwyczajenia (ciągle najszybciej uzyskuję pożądane efekty).
    Lubie Canon-a, lubię Nikon-a, fajny jest Lightroom i CaptureOne
    Flickr Facebook

Strona 22 z 70 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów