Strona 16 z 70 PierwszyPierwszy ... 614151617182666 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 696

Wątek: Adobe Lightroom 5 i 6

Domyślnie Odp: Adobe Lightroom 5

Czy da sie jakos zaimportowac wszystkie katalogi ktore juz wczesniej zostaly zaimportowane do 4-ki? Tak, zeby zachowaly sie ustawienia dla poszczegolnych zdjec?

Wzialem wczoraj File >>> Import from another Catalog robil cos ze 3 godziny... w koncu niby zaimportowal ale bez zachowania struktury katalogow i teraz mam 30 tys zdjec na "kupie"... a wlasciwie nie zdjec a podgladow, bo po kliknieciu zadne sie nie laduje i pisze tylko "This folder could not be found".

Masakra ten Lightroom jest strasznie nieczytelny jezeli chodzi o cale te kolekcje i katalogi.

Pełne uzależnienie

Nie wystarczy otworzyć katalogu z LR4 w LR5? Program sam powinien zaproponować konwersję do nowszego formatu bazy danych i zachować wszelkie ustawienia.

...sytuacja opanowana... thx za szybki odzew.
    Ostatnio edytowane przez konradl ; 24-07-2013 o 10:44

Coś już napisał Awatar ppawcio
    Miasto
    Pruszków/Warszawa

czy mając licencję uczniowską na Lightrooma 3 mogę bez problemu kupić upgrade do 5, czy jako że studentem dawno nie jestem, powinienem kupić pełną wersję?

[QUOTE=konradl;1174045]Czy da sie jakos zaimportowac wszystkie katalogi ktore juz wczesniej zostaly zaimportowane do 4-ki? Tak, zeby zachowaly sie ustawienia dla poszczegolnych zdjec?

Wzialem wczoraj File >>> Import from another Catalog robil cos ze 3 godziny... w koncu niby zaimportowal ale bez zachowania struktury katalogow i teraz mam 30 tys zdjec na "kupie"... a wlasciwie nie zdjec a podgladow, bo po kliknieciu zadne sie nie laduje i pisze tylko "This folder could not be found".

Hej, konradl.
    Napisz, proszę, jak sobie dałeś radę.
    Mam podobny problem po padzie kompa i reinstalacji LR5.
    Nie wiedzieć czemu LR5 podczepiany do wcześniejszego katalogu nie widzi struktury katalogów.

No wlasnie nic szczegolnego... uruchomilem Lightrooma ponownie i zaczelo dzialac.

PS. Pewnie to nie pomoze, ale ja nie podczepialem go pod istniejacy katalog tylko wybralem opcje aby tymczasowo (na czas importu) LR uaktualnil stary katalog do nowej wersji i pozniej przywrocil jego oryginalna wersje.
    Czyli po ludzku - skopiowal stary katalog do nowego katalogu, a po wszystkim, ten stary przywrocil do wersji 4.

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    Ale.... Odkryłam inny ciekawy bug (potwierdzony w supporcie Adobe przez kolegę) -- przy eksporcie do małych (<1/3 oryginalnej) rozdzielczości LR potrafi nie zastosować zadanych mu odszumień/ostrzeń.
    Właśnie Adobe zapowiedział, że w przyszłym tygodniu wyjdzie poprawka tego i paru innych błędów.
    Update on Hot Issues in Lightroom 5

Bywalec
    Miasto
    Hatboro/Wroclaw

U mnie LR 5 gubi wyrenderowane podglady 1:1, po prostu czesc z nich podczas pracy znika i proces nalezy rozpoczynac od nowa. Mam nadzieje ze i to poprawia.

Właśnie wyszła wersja 5.2 Release Candidate - poza naprawą bugów, parę drobnych funkcji, szczególnie ciekawi mnie suwaczek Smoothness przy kolorowym szumie

Lightroom 5.2 RC now available on Adobe Labs

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Strona 16 z 70 PierwszyPierwszy ... 614151617182666 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów