To od sierpnia na serio trzeba będzie płacić za 10tke?
To od sierpnia na serio trzeba będzie płacić za 10tke?
Kopiowanie na SSD jest najczęściej bardzo proste np. Intel (z tego co wiem to Samsung też) daje toola, który przekopiuje Ci dane z obecnego dysku zmieniając rozmiar partycji jeśli jest taka potrzeba, zamieniając je itp. Po takim kopiowaniu system bez problemu wstaje z nowego dysku. To dużo łatwiejsze niż zabawa z dd.
Ostatnio edytowane przez michalab ; 21-07-2016 o 13:46
Z kolegą informatykiem jeszcze rozmawiałam - przez miesiąc działa przycisk powrotu do starszej wersji. Czy nie lepiej, po zaaktualizowaniu do 10, cofnąć się do starej wersji (jak się nie chce na razie 10) i mieć już w zapasie na dysku win10? Tak go zrozumiałam, że w razie czego do 10 będzie można wrócić już o dowolnym czasie.
Oby nie, wreszcie skończy się wciskanie uaktualnienia kb3035583 instalującego po cichu win10. Ostatnio MS wpadł na pomysł i wyskakujące okno informujące o możliwości darmowej instalacji do 10 po kliknięciu w prawym górnym rogu "iksika" czyli zamknięcie okna włącza instalacje win10 ! Głośna afera była niedawno.
R + C 50 1.8 STM + C 17-40 + C 70-200 f/4 + CDN.
https://www.facebook.com/dawidzawilafotografia
Nie popadajmy w skrajności, ja aktualizuję Win7 ale po tych cyrkach MS z aktualizacją do win10 bardziej się im przyglądam. Te bez konkretów sprawdzam w sieci co to jest. I tak, dzieki temu nie zainstalowałam kilka szpiegujących aktualizacji. Ale co ciekawe pomimo zaznaczenia ich - ukryj aktualizację - i tak za jakiś czas wracają jak ta instalijąca win10.
Ostatnio edytowane przez iza73 ; 21-07-2016 o 17:23
Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie aktualizacji do win10. Zdecydowałam się na aktualizację. Lightroom 5,71 chodzi. Nie zauważyłam na razie problemów (choć ja mogę mało widzieć)
I pytanie jeszcze - Czy coś mogłam przeoczyć, że przy aktualizacji nie miałam pytania o numer seryjny windowsa (8 legalna) ?
Pewnie nr. przejał z automatu przy aktualizacji. Gratuluję, taraz masz usługę a nie produkt wg. licencji win10 ! Co za tym idziemogą Ci wyłączyć windowsa, zablokować programy "bo tak" albo wprawadzą opłatę abonamentową o czym słychać pokątnie. Dodatkowo zapewne nie miałaś wersji pro więc nie masz możliwości decydowania o aktualizacjach, będziesz łykać wszystko co microsoft zdecyduje do akualizacji. O szpiegowaniu już nie będę pisała bo to wszyscy wiedzą. A co do win 8 to zapewne miałaś win8.1 bo z win8 nie ma podobno możliwości instalacji szpiega 10.