Ma ktoś problem z modułem Slideshow. U mnie w ogóle nie działa mogę sobie powybierać zdjęcia poustawiać ale nie mogę podejrzeć nic ani wyeksportować. Zna ktoś może ten problem i ma jakąś solucje?
Ma ktoś problem z modułem Slideshow. U mnie w ogóle nie działa mogę sobie powybierać zdjęcia poustawiać ale nie mogę podejrzeć nic ani wyeksportować. Zna ktoś może ten problem i ma jakąś solucje?
Do robienia zdjęć używam komórek...
... szarych.
Pracujac na mac-u podczas przesuwania suwaka ekspozycji gubie w tych krotkich momentach na zdjeciu ostrosc. Czy ktos miewa takie problemy? Czy to moze byc wina slabej karty?
Witam,
Mam jedno, króciutkie pytanieCzy Lightroom 5 już wyszedł? Chodzi mi oczywiście o pełną wersje, którą będę mógł zakupić. Mam nadzieje, że będzie kompatybilny z Windows 8?
Pozderki![]()
Tak
Tak
Do robienia zdjęć używam komórek...
... szarych.
Ja muszę średnio pera razy wyłączać i włączać podczas np 3 godz pracy. Czasem przy użyciu pędzla po prostu staje, mimo ze zasobów 80% wolnych. Po resecie działa ok raz dłużej raz krócej. Nie wiem czy to przepakowany katalog mam czy co ale w 4 tego nie ma. Trzeba czekać na jakaś aktualizacje.
To ciekawe w sumie co piszecie...
Przesiadłam się ostatnio na LR5 (równolegle z wymianą sprzętu - Win 7 x64, i5-4670, 16gb ram, SSD na windę i katalog LR, grafa wbudowana) i generalnie... u mnie działa ;]
Raz, jak eksportowałam 200 rawów i miałam coś tam jeszcze odpalone, to zużycie pamięci dobiło mi do 6GB (całość systemu).
Używam Wacom Bamboo Pen bez problemów.
Czasami przy wielu radial filters muszę poczekać te 3 sek zanim pojawią się kropki do edycji ;-)
Ale.... Odkryłam inny ciekawy bug (potwierdzony w supporcie Adobe przez kolegę) -- przy eksporcie do małych (<1/3 oryginalnej) rozdzielczości LR potrafi nie zastosować zadanych mu odszumień/ostrzeń.
www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII