Mam pytanie do użytkowników Lightrooma. Czy karta graficzna ma wpływ na prędkość działania programu? Czy tylko procek i ram jest ważny?
Mam pytanie do użytkowników Lightrooma. Czy karta graficzna ma wpływ na prędkość działania programu? Czy tylko procek i ram jest ważny?
LR nie wykorzystuje karty do obliczeń. Wg ich oficjalnych tipsów: Optimize performance - karta nie ma żadnego wpływu, chociaż wersja oprogramowania karty i ew. ustawienia optymalizacji mogą mieć wpływ na wyświetlanie.
Zdecydowanie szybsza, trzeba będzie się przesiąść z czwóreczki![]()
Zamówiłem upgradejutro instaluje i testuje
Czy ktoś może wie, jak wygląda kwestia zakupu wersji studenckiej? Trudno cokolwiek znaleźć w sieci na ten temat, a ciekawi mnie najbardziej kwestia weryfikacyjna - bo podobno trzeba przesłać do Adobe skan legitymacji i dopiero wtedy otrzymuje się klucz aktywacyjny. Może wiecie coś więcej na ten temat?
Cześć,
"UWAGA:
Przed zainstalowaniem programu należy wysłać do firmy Adobe formularz zawarty w pudełku i potwierdzenie uprawnień, aby uzyskać numer seryjny.
Wersje produktów firmy Adobe dla uczniów i nauczycieli są dostępne dla następujących osób:
Studenci — studenci szkół wyższych, zdefiniowanych jako publiczne lub prywatne uniwersytety albo inne szkoły wyższe (w tym wyższe szkoły społeczne, młodzieżowe i zawodowe), które są akredytowane i wymagają odpowiednika co najmniej dwóch lat nauki w pełnym wymiarze czasu
Uczniowie szkół podstawowych i średnich — uczniowie akredytowanych szkół podstawowych lub średnich publicznych lub prywatnych nauczających w pełnym wymiarze czasu
Wykładowcy i inni pracownicy instytucji edukacyjnych — nauczyciele i inni pracownicy zatrudnieni w akredytowanej instytucji edukacyjnej, takiej jak szkoła podstawowa lub średnia albo uniwersytet lub inna szkoła wyższa (również prywatna)
Aby uzyskać numer seryjny, należy wykonać czynności opisane na stronie:
Adobe — realizacja zamówienia wersji Student Edition
Oprogramowanie w wersji Student and Teacher Edition można używać zarówno na potrzeby osobiste, jak i w celach zarobkowych."
Cytat z jednego z polskich sklepów sprzedających Lightrooma.
pozdrawiam,
Daniel
Dzięki wielkie. Trochę z tym zachodu widać, ale zniżka prawie 50% piechotą nie chodzi.![]()
Corka zamawiała Adobe suite jakiś 4-mce temu:
1. Rejestracja na stronie Adobe.
2. Wysłanie skanu legitimacji, i po dniu przyszedl mail z aktywacją.
Totalnie bagatelna sprawa.
Canon 1D IV i 5DSR| szkła EF | Olympus OMD E-M1 + szkła |Canon S95 | | PC
Pentax MX | Takumar 50/1.4 |
Moja córka ma 9 lat i jest uczniem drugiej klasy szkoły podstawowej. Jeżeli dobrze zrozumiałem jest ona uprawniona do zniżki edukacyjnej? i że może sobie to zainstalować na maksymalnie dwóch komputerach?
Z góry dziękuję za pomoc
Canon 1D IV i 5DSR| szkła EF | Olympus OMD E-M1 + szkła |Canon S95 | | PC
Pentax MX | Takumar 50/1.4 |