Strona 8 z 70 PierwszyPierwszy ... 6789101858 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 696

Wątek: Adobe Lightroom 5 i 6

Coś już napisał Awatar wisiena
    Miasto
    Krosno

Domyślnie Odp: Adobe Lightroom 5

Mam pytanie do użytkowników Lightrooma. Czy karta graficzna ma wpływ na prędkość działania programu? Czy tylko procek i ram jest ważny?

LR nie wykorzystuje karty do obliczeń. Wg ich oficjalnych tipsów: Optimize performance - karta nie ma żadnego wpływu, chociaż wersja oprogramowania karty i ew. ustawienia optymalizacji mogą mieć wpływ na wyświetlanie.

Zdecydowanie szybsza, trzeba będzie się przesiąść z czwóreczki

Coś już napisał Awatar wisiena
    Miasto
    Krosno

Zamówiłem upgrade jutro instaluje i testuje

Coś już napisał

Czy ktoś może wie, jak wygląda kwestia zakupu wersji studenckiej? Trudno cokolwiek znaleźć w sieci na ten temat, a ciekawi mnie najbardziej kwestia weryfikacyjna - bo podobno trzeba przesłać do Adobe skan legitymacji i dopiero wtedy otrzymuje się klucz aktywacyjny. Może wiecie coś więcej na ten temat?

Cześć,

"UWAGA:
    Przed zainstalowaniem programu należy wysłać do firmy Adobe formularz zawarty w pudełku i potwierdzenie uprawnień, aby uzyskać numer seryjny.

Wersje produktów firmy Adobe dla uczniów i nauczycieli są dostępne dla następujących osób:

Studenci — studenci szkół wyższych, zdefiniowanych jako publiczne lub prywatne uniwersytety albo inne szkoły wyższe (w tym wyższe szkoły społeczne, młodzieżowe i zawodowe), które są akredytowane i wymagają odpowiednika co najmniej dwóch lat nauki w pełnym wymiarze czasu

Uczniowie szkół podstawowych i średnich — uczniowie akredytowanych szkół podstawowych lub średnich publicznych lub prywatnych nauczających w pełnym wymiarze czasu

Wykładowcy i inni pracownicy instytucji edukacyjnych — nauczyciele i inni pracownicy zatrudnieni w akredytowanej instytucji edukacyjnej, takiej jak szkoła podstawowa lub średnia albo uniwersytet lub inna szkoła wyższa (również prywatna)
    Aby uzyskać numer seryjny, należy wykonać czynności opisane na stronie:
    Adobe — realizacja zamówienia wersji Student Edition

Oprogramowanie w wersji Student and Teacher Edition można używać zarówno na potrzeby osobiste, jak i w celach zarobkowych."

Cytat z jednego z polskich sklepów sprzedających Lightrooma.

pozdrawiam,
    Daniel

Coś już napisał

Dzięki wielkie. Trochę z tym zachodu widać, ale zniżka prawie 50% piechotą nie chodzi.

Coś już napisał Awatar Docsbo

Corka zamawiała Adobe suite jakiś 4-mce temu:

1. Rejestracja na stronie Adobe.
    2. Wysłanie skanu legitimacji, i po dniu przyszedl mail z aktywacją.

Totalnie bagatelna sprawa.
    Canon 1D IV i 5DSR| szkła EF | Olympus OMD E-M1 + szkła |Canon S95 |  | PC
    Pentax MX | Takumar 50/1.4 |

Coś już napisał

Moja córka ma 9 lat i jest uczniem drugiej klasy szkoły podstawowej. Jeżeli dobrze zrozumiałem jest ona uprawniona do zniżki edukacyjnej? i że może sobie to zainstalować na maksymalnie dwóch komputerach?

Z góry dziękuję za pomoc

Coś już napisał Awatar Docsbo

Cytat Zamieszczone przez kosa666 Zobacz posta
    Moja córka ma 9 lat i jest uczniem drugiej klasy szkoły podstawowej. Jeżeli dobrze zrozumiałem jest ona uprawniona do zniżki edukacyjnej? i że może sobie to zainstalować na maksymalnie dwóch komputerach?

Z góry dziękuję za pomoc
    Hm... Musisz chyba zapytać Adobe - podejrzewam ze dla nich liceum a podstawowka to to samo. Ale może dla nich to jednak różnica czy Szkola podstawowa czy ponadpodstawowa. Można pewnie zapytać sklep np. Cortland.

Check it !

Tak 2 komputery, na zasadach jak pisałem wyżej...
    Canon 1D IV i 5DSR| szkła EF | Olympus OMD E-M1 + szkła |Canon S95 |  | PC
    Pentax MX | Takumar 50/1.4 |

Strona 8 z 70 PierwszyPierwszy ... 6789101858 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów