I jeszcze jedno, czy mozna robic eksport tymi 'podgladami'
jako katalog?
I jeszcze jedno, czy mozna robic eksport tymi 'podgladami'
jako katalog?
U mnie na win7 i ośmiordzeniowym AMD-ku daje rade( raz się wysypał po instalacji) ale właśnie po to jest wersja beta żeby się nad nią pastwić. Miejmy nadzieje że sklepowa będzie oki
Mi zainstalowanie LR5 pokryło się ze zmianą sprzętu. Niestety zauważyłem znaczne zwolnienie w eksporcie do jpg... Wcześniej miałem jeszcze już leciwego LR2 na dość mocnym lecz dwurdzeniowym intelu i 6GB RAMu. Teram mam najwyższy model i5 z 8GB RAM 1600MHz i ogólna szybkość działania jest na podobnym poziomie, ale eksport po prostu masakra (ok 9sek. RAW>JPG 100%, bez przeskalowania). Jeśli chodzi o system to w obu konfiguracjach sprzętowych miałem W7 x64 zainstalowany na SSD. Zauważyliście coś podobnego?
Ostatnio edytowane przez molmagic ; 01-05-2013 o 20:36
Mam to samo, eksport to największy mankamanet nowej wersji. Oby w finalnej wersji bylo dobrze![]()
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Testuję LR5 bo w końcu chciałem sobie zrobić upgrade z dwójki, ale jak ma to wyglądać tak jak w becie to chyba podziękuję i zostanę przy LR2+PS. Z resztą jak mam później sprawdzić czy w finalnym LR5 działa dobrze? Kupić i stwierdzić, że jest d**a?
Btw. A jak prędkość eksportu w LR4? Bez problemów?
W LR4 eksport trwa dużo szybciej
każda beta mi po kilkudziesięciu zdjęciach zaczynała albo się wieszać, albo zaczynała mulić niemiłosiernie. Wersja ostateczna z wyjątkiem lr4 działała już ok.
Moja potrafi wywalić błąd i się wyłączyć :P