Właśnie testujący Betę, mogą brać ją za punkt odniesienia, też ją testowałem. Różnica między szybkością pracy w finalnej wersji jest znaczna, przynajmniej w moim odczuciu.
Właśnie testujący Betę, mogą brać ją za punkt odniesienia, też ją testowałem. Różnica między szybkością pracy w finalnej wersji jest znaczna, przynajmniej w moim odczuciu.
Do robienia zdjęć używam komórek...
... szarych.
No to są dobre wieści bo beta w/g wielu była wolniejsza od 4-ki.
Z telefonu
Canon A60
Też odnoszę wrażenie że jest lepiej od 4-ki na moim już leciwym komputerze.
5DMk3 ; G7X ; 17-40L ; 35/1.4 Art ; 50/1.4 ; 85/1.2L ; 135/2.0L ; 70-200/2.8L IS ;580EXII ;
Pobawiłem sie godzinkę +, i macie rację - jest sporo szybsza od Bety....
No dobra, to się pewnie trzeba zdecydować![]()
Canon 1D IV i 5DSR| szkła EF | Olympus OMD E-M1 + szkła |Canon S95 | | PC
Pentax MX | Takumar 50/1.4 |
Wersja 5 jest najlepszą od początku, nie da sie ukryć. Poczekam jeszcze ,moze coś w praniu wylezie![]()
Poza skalowaniem fontu co bylo dla mnie istotne wydaje sie byc szybszy. Uzywam jej tez na mac book pro w ktory wpakowalem SSD, tu na smart preview smiga jak zloto bo jak wiadomo sa one duzo mniejsze jak rawy. Mimo wszystko polecam wowczas wyrenderowanie podgladow 1:1, wydaje sie ze wtedy jest jeszcze lepiej. Mozliwosc edycji samych smart preview pozwala na uzywanie malego wewnetrznego ssd bez koniecznosci podlaczenia talerzowego dysku, to znacznie wydluza uzycie baterii.
Ostatnio edytowane przez wagteil ; 12-06-2013 o 14:31
Proszę o informację dotyczącą licencji LR5. Czy jak zakupię wersję komercyjną będę mógł zainstalować zgodnie z prawem na moim MBP i iMAC-u?
@kosa666
Rozumiem ze pytasz o wersje standalone nie CC ?
Tak, maksymalnie na 2 maszynach. Obie na 1 typie systemu operacyjnego (albo na dwóch Macach, tak jak piszesz - albo na 2 maszynach Windoze). Jesli masz dual boot potrzebujesz 2 licencje...