Pokaż wyniki od 1 do 10 z 696

Wątek: Adobe Lightroom 5 i 6

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Adobe Lightroom 5

Komputer ma już prawie 4 lata ale chyba da radę - Intel i5 750 2.66 MHz, 4GB RAM, GF9800 GT 1GB + win7pro
    A co to - "proces Adobe 2012 " ? Czasem dobre odszumianie by się przydało dla ISO 3200
    Mam jeszcze Capture One 4 i powiem, że z tego programu jakby lepsze jpg wychodziły - chodzi o kolory, odszumianie, ale już się przyzwyczaiłam do LR.

Cytat Zamieszczone przez iza73 Zobacz posta
    A co to - "proces Adobe 2012 " ?
    A tym warto się zainteresować. Proces 2012 jest to inny algorytm demozaikowania RAWa i jest on lepszy od poprzednich ale jak masz presety to one są zrobione do poprzedniego procesu i nie można ich użyć w nowym, trzeba je zrobić od nowa.

Cytat Zamieszczone przez iza73 Zobacz posta
    Komputer ma już prawie 4 lata ale chyba da radę - Intel i5 750 2.66 MHz, 4GB RAM, GF9800 GT 1GB + win7pro

Mam jeszcze Capture One 4 i powiem, że z tego programu jakby lepsze jpg wychodziły - chodzi o kolory, odszumianie, ale już się przyzwyczaiłam do LR.
    Iza, jeśli Win7 jest 64 bit to ma szanse pociągnąć Lr5. RAM-u mało ale da się pracować. Export do JPG będzie wolny - tak już jest z Lr.
    Porównałaś Capture One 4 do Lr2 - tu o niebo lepiej jest w Capture One 4 (też mam Capture One 4 i kiedyś był moim głównym programem do obróbki CR2, dopóki nie przesiadłem się na Lr 3.6). Capture One 7 to prawdziwa poprawa jakości (właśnie odszumianie i wyostrzanie, ale nie tylko). Jest szybki i świetny. Mimo to używam Lr 5 - wygoda i przyzwyczajenia (ciągle najszybciej uzyskuję pożądane efekty).
    Lubie Canon-a, lubię Nikon-a, fajny jest Lightroom i CaptureOne
    Flickr Facebook

Uprawnienia umieszczania postów