Witam,
Googluje, filtruje sklepy i wyszukiwarki łącznie z Allegro. Może tutaj ktoś mi doradzi jeśli chodzi także o starsze sprawdzone modele. Odkryłem niedawno stronę inks.pl gdzie występuje niezła oferta dołożenia sobie CISS do różnych drukarek. Szczególnie tych dobrych jakościowo ale pijących oryginalny atrament na setki PLN. Musiałem trochę ogarnąć technologie, bo skoro słyszę o tym pierwszy raz w przypadku "własnej instalacji" to nie do końca ufam jeśli chodzi o rozwiązanie "na lata".

Szukam sprawdzonego sprzętu szczególnie pod kątem produkcji zdjęć, tak żeby nie zamawiać ciągle u zewnętrznego (dość taniego) dostawcy i bulić ciągle za wysyłkę za nawet najmniejsze sztuki. Moje minimum to A4 do A3+, priorytetem jest jednak jakość barw, czyli raczej wchodzi w grę więcej wkładów niż standardowy CMYK przy układzie A4, ew. standard 4 kolorów CMYK przy A3. Od razu mówię, że zraziłem się kilkakrotnie do HP, szczególnie ciężkiego ich oprogramowania. Przy okazji będę także drukował etykiety CD/DVD, może także albumy (same wnętrza do osobnej oprawy) jeśli pozwoli na to specyfikacja. Rozglądam się także za używanym sprzętem, ale nie takim, który trzeba odtykać. Budżet to do 1000 zł, a z tego co oferuje inks.pl kosztem eksploatacji już raczej się nie przejmuje.

Ktoś używa może jakiejś atramentówki, która jest nie do zajechania i spokojnie zastępuje LAB/wydruki większego formatu?
(Sam jestem trochę w tyle z atramentówkami, używam lasera, a foty zlecam online)