Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Photoshop spowalnia

  1. #1
    Coś już napisał Awatar maati
    Dołączył
    Oct 2008
    Posty
    93

    Domyślnie Photoshop spowalnia

    witam
    Mam zainstalowany PS5. niedawno robiłem format dysku. poinstalowałem programy itp. Kiedy pracuję w PS po około 10 min zaczyna bardzo spowalniać, najbardziej odczuwalne jest to kiedy uruchamiam akcje.
    Na starym sysytemie chodził dużo szybciej. Próbowałem coś tam z wydajnością ustawiac ale to niewiele daje.
    Zastanawiam się nad przeinstalowaniem.
    Moja prośba jest taka, ze właśnie mam sporo rozbudowanych akcji, jak je zapisać lub w jakim folderze się znajdują żebym później nie musiał od nowa ich nagrywać.
    Sprzęt to laptop HP procek 2ghz Duo, ram 2GB, Windows 7, dysk 300GB
    Canon 5d MKII, MKIII, C85 1,4IS + 580EXII, C35 1,4 C24 1,4 fish

  2. #2

    Domyślnie Odp: Photoshop spowalnia

    u mnie tez sie dzieje cos takiego i mysle ze to wina procesora

  3. #3
    Pełne uzależnienie Awatar strideer
    Dołączył
    Mar 2005
    Posty
    1 905

    Domyślnie Odp: Photoshop spowalnia

    Cytat Zamieszczone przez maati Zobacz posta
    witam
    Mam zainstalowany PS5. niedawno robiłem format dysku. poinstalowałem programy itp. Kiedy pracuję w PS po około 10 min zaczyna bardzo spowalniać, najbardziej odczuwalne jest to kiedy uruchamiam akcje.
    Na starym sysytemie chodził dużo szybciej. Próbowałem coś tam z wydajnością ustawiac ale to niewiele daje.
    Zastanawiam się nad przeinstalowaniem.
    Moja prośba jest taka, ze właśnie mam sporo rozbudowanych akcji, jak je zapisać lub w jakim folderze się znajdują żebym później nie musiał od nowa ich nagrywać.
    Sprzęt to laptop HP procek 2ghz Duo, ram 2GB, Windows 7, dysk 300GB
    Wszystkie ustawienia masz w katalogu <nazwa użytkownika>Appdata>Roaming>Adobe i tu są podfoldery dla poszczególnych aplikacji z plikami konfiguracyjnymi. Zdaje się w samym PS jest możliwość wyeksportowania takich rzeczy jak akcje.
    Jeśli Twój obiektyw przerysowuje, to znaczy, że jesteś za blisko.

  4. #4
    Coś już napisał Awatar maati
    Dołączył
    Oct 2008
    Posty
    93

    Domyślnie Odp: Photoshop spowalnia

    Cytat Zamieszczone przez greg01 Zobacz posta
    u mnie tez sie dzieje cos takiego i mysle ze to wina procesora
    Procek mam cały czas ten sam, a wcześniej chodził dobrze.

    --- Kolejny post ---

    Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Wszystkie ustawienia masz w katalogu <nazwa użytkownika>Appdata>Roaming>Adobe i tu są podfoldery dla poszczególnych aplikacji z plikami konfiguracyjnymi. Zdaje się w samym PS jest możliwość wyeksportowania takich rzeczy jak akcje.
    zestawienia akcji da się , ale samej pojedyńczej nie potrafię zapisać/eksportować.
    Canon 5d MKII, MKIII, C85 1,4IS + 580EXII, C35 1,4 C24 1,4 fish

  5. #5

    Domyślnie Odp: Photoshop spowalnia

    Cytat Zamieszczone przez maati Zobacz posta
    Procek mam cały czas ten sam, a wcześniej chodził dobrze.
    Co z tego ze ten sam, nic nie trwa wiecznie, jak to sie mowi - zmeczenie materialu..

  6. #6
    Pełne uzależnienie Awatar strideer
    Dołączył
    Mar 2005
    Posty
    1 905

    Domyślnie Odp: Photoshop spowalnia

    Cytat Zamieszczone przez maati Zobacz posta
    Procek mam cały czas ten sam, a wcześniej chodził dobrze.

    --- Kolejny post ---

    zestawienia akcji da się , ale samej pojedyńczej nie potrafię zapisać/eksportować.
    To zrób sobie nową grupę, przenieś tam te akcje, które Cię interesują, i całość wyeksportuj.
    Jeśli Twój obiektyw przerysowuje, to znaczy, że jesteś za blisko.

  7. #7
    Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Dołączył
    Jan 2008
    Miasto
    Warszawa
    Posty
    2 495

    Domyślnie Odp: Photoshop spowalnia

    Cytat Zamieszczone przez greg01 Zobacz posta
    u mnie tez sie dzieje cos takiego i mysle ze to wina procesora
    prędzej dysku
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

    mgrochocki.wordpress.com

  8. #8
    Coś już napisał Awatar maati
    Dołączył
    Oct 2008
    Posty
    93

    Domyślnie Odp: Photoshop spowalnia

    Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    To zrób sobie nową grupę, przenieś tam te akcje, które Cię interesują, i całość wyeksportuj.
    Tak zrobię. Ale dodatkowo skopiuję jescze te foldery.

    Powiedzcie czy na stronie Adobe można ściągnąć starsze wersje PS, bo w sumie nie mogłem ich tam znaleźć
    Canon 5d MKII, MKIII, C85 1,4IS + 580EXII, C35 1,4 C24 1,4 fish

  9. #9
    Bywalec Awatar Max13
    Dołączył
    Jun 2009
    Miasto
    Hither and Thither
    Posty
    154

    Domyślnie Odp: Photoshop spowalnia

    maati - piszesz, że PS spowalnia gdy uruchamiasz akcje - proponuje nie uaktywniac akcji przy otwieraniu PS i nie uruchamiac akcji poprzez zakladke w PS - przy slabszych procesorach to spowalnia photoshopa.
    Klikanascie miesiecy temu pisalem w tym watku o Action Manger (znajdziesz gdzies dalej) a klika miesiecy temu poprawilem pewien skrypt uruchamiany w PS (scripts) ktory zastepuje zakladke Actions, ulatwia wyszukiwanie potrzebnej akcji i przez to odciaza procesor. Moge wyslac na maila jezeli ktos jest zainteresowany tym skryptem.................

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •