Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Wątek: obiektywy - pelen zakres ?

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

przedewszystkim nalezy ustawic jasnosc i kontrast ale to tez niewiele da jesli obiekt zlewa sie z tlem...
    wiec rada na przyszlosc patrz tez na tlo czyli skacz do okola fotografowanego obiektu

Początki nałogu Awatar Zodiakalny Rak

Domyślnie re:

Cytat Zamieszczone przez Jac
    przedewszystkim nalezy ustawic jasnosc i kontrast
    ...
    ale to tez niewiele da jesli obiekt zlewa sie z tlem...
    wiec rada na przyszlosc patrz tez na tlo czyli skacz do okola fotografowanego obiektu
    Dziekuje, nie mam w pracy mozliwosci a szczerze powiedziawszy nawet nie starcza mi czasu na wykorzystywanie aparatu na tyle ile bym chcial wiec ... o poprawkach w Adobe juz nawet nie wspominam. Co do skakania wokol obiektu - dzieki za rade, chyba brak praktyki wychodzi - to tak: zdjecia probowalem robic przez okolo godzine roznym obiektom aby sprawdzic gdzie i co naj... wiec po kilka do kilkunastu ujec dostalo sie rybka, slimakowi jak i krewetce, i niestety nie moglem skakac wokol bo w tym przypadku zbiornik stoi przy scianie. :wink: Ale sens porady rozumiem.

PS
    a co do "cardina japonica" to wydaje mi sie, ze jej system obronny zawsze utozsamia ja troche z tym na czym stoi wiec ... sa tez bardzo przezroczyste na bialym zwirze :wink:

Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Zodiakalny Rak ; 28-02-2006 o 16:07
    z pozdrowieniami "69"

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów