No ale śmietana to białko i tłuszcz zwierzęcy - będzie śmierdzieć jak diabli. Przypal sobie mleko i wszystko będziesz miał jasne jak słońce.
No ale śmietana to białko i tłuszcz zwierzęcy - będzie śmierdzieć jak diabli. Przypal sobie mleko i wszystko będziesz miał jasne jak słońce.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 16-04-2013 o 19:14
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Naprawdę sądzisz, że w sproszkowanej śmietanie jest coś takiego jak biało i tłuszcz zwierzęcy? Że cokolwiek jest tam naturalnego? Nie byłbym do końca przekonany...
Znaczy, nie wiem. Nie korzystam szczerze mówiąc z tego wynalazku ludzkości, ale według mnie w takich produktach jest więcej składników syntetycznych, aniżeli naturalnych. Nigdy, prawdę powiedziawszy, nie czytałem etykiety sproszkowanej śmietany. Być może masz rację. Sprawdzę![]()
Ostatnio edytowane przez mateuszw3 ; 16-04-2013 o 20:33
Konserwy: Canon 450D + Canon 70D i kilka słoiczków: Canon 28-70 + Canon 50 1.8 + Tokina 12-24 + Sigma 18-50 2.8
www.wszedzieinigdzie.pl - blog podróżniczy, zapraszam
Wcześniej ktoś radził z palonymi piłeczkami ping-pongowymi... Smród nie do zniesienia... Czekamy na relację z efektów robienia dymu.
Pamiętam jak byłem młody,że podpalona saletra spożywcza wymieszana z cukrem, dawała niezły dym... puszczało się kiedyś co nieco, nie było jak teraz gotowych fajerwerków, trzeba było sobie radzić :-)
Kilka moich zdjęć: http://www.fotoik.pl/index.php?akcja=autor&rid=2951
Moja galeria: http://laur.ovh.org/
Saletra z cukrem faktycznie dymi, zapach specyficzny i dość ostry. Temperatura spora a reakcja spalania zależna od proporcji mieszanki. Czasem potrafi troche pryskać, co sprawdziłem empirycznie na swojej wykładzinie jakieś 25 lat temu![]()
jak ktoś chce zobaczyć jak z saletry korzystają "filmowcy", to niech sobie poszuka -Nic śmiesznego-
Scena kiedy Adaś Miałczyński dymi na planie filmu![]()
5D + BG-E4 / 70D + BG-E14 / 40D + BG-E2N / 24 L TS-E / 24-105 L / 100-400 L / 50 1.8 / 10-18STM / Benro C-269M8 +B1 / YN600EX-RT + YN-E3-RT
Dobra, wiem już jedno. Te 250 stopni, to na pewno nie chodziło o Celcjusze. Smród spalenizny jak cho****. Pod wieczór zobaczę czy to w ogóle da sie podpalić i czy da jakiś dym. Wtedy też dam jakieś zdjęcia.
Konserwy: Canon 450D + Canon 70D i kilka słoiczków: Canon 28-70 + Canon 50 1.8 + Tokina 12-24 + Sigma 18-50 2.8
Jesteś ubezpieczony?
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Najlepszy pomysł na dym który wygląda jak mgła i nie śmierdzi to suchy lód![]()
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Sergiuszu, przez Ciebie odpalanie przełożyłem na jutro. A teraz lecę po gaśnicę...
Bolek, suchy lód jest fajny, zwłaszcza jak używasz go w pomieszczeniu i się na chwilkę położysz. Odlatujesz w oku mgnienia![]()
Do mieszkania/w studio używałem dym z aerozolu. Trochę śmierdzi plackami kartoflanymi ale idzie wytrzymać. Kosztował 8 dych ale starczył na kilka lat.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.