Cholera ich wie, tak czy inaczej wszystkich swędzą ręce do regulowania gospodarki. Japończyków widać także, o UE nie wspomnę.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Cholera ich wie, tak czy inaczej wszystkich swędzą ręce do regulowania gospodarki. Japończyków widać także, o UE nie wspomnę.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Pozdrawiam
PrzemoC
Może inaczej. Czy istnieje jakiś kraj na świecie, gdzie nie ma regulacji gospodarki? Oczywiście chodzi mi o kraje z grupy jak tak rozwiniętych. Na pewno nie o Liberię, ostoję liberalizmu (chyba z tamtą pochodzi ta nazwa).Zamieszczone przez Przemoc
Dlaczego? to naprawdę wygląda sensownie. Zawsze można powiedzieć, że w elektronice sprzed 2001 roku są metale ciężkie, albo inne składniki rakotwórcze (ew. zarazki ptasiej grypyZamieszczone przez Driver
) i dlatego trzeba to wycofać... Co nie zmienia faktu, że nadal uważam że w przypadku Japonii, takie prawo można by było wprowadzić, bez żadnych problemów, a znając wpływy lobby elektroniczego naprawdę mogą to wprowadzić.
PS. Spytałem się żony, rzeczywiście w Japonii wprowadzono takie prawo. Chodzi o bezpieczeństwo użytkowania, tylko elektronika z jakimś certyfikatem (wprowadzonym w 2001 roku) może być sprzedawana.
Z powazaniem
Ser
40D + 350D+grip + EF 16-35 F2.8L + EF 24-105 F4L IS USM + EF 70-200 F4L IS USM + EF 75-300 F4-5.6 III USM + 580EX + Buffalo DirectStation Pocket + 3xLens Protector Marumi + PLC Marumi
Nie mówiłem, że istnieją, stwierdziłem że ręce swędzą do regulacji. Można dyskutować co regulować, jak głęboko i kto?Zamieszczone przez kocis
Moim zdaniem im mniej tym lepiej.
Pozdrawiam
PrzemoC