Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: EOS 6D - lokalizacja programu EOS Remote - ostrzeżenie dla podróżujących za granice

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: EOS 6D - lokalizacja programu EOS Remote - ostrzeżenie dla podróżujących za gran

zeby program dzialal pod Androidem potrzebna jest zgodna z przeznaczeniem lokalizacja otrzymana z GSM lub GPS. byc moze jak wylaczyc telefon i GPS w nowej lokalizacji, to program bedzie dzialal, nie sprawdzalem, potrzebuje dzialajacego telefonu. zeby program zainstalowac potrzeba jeszcze dodatkowo IP adresu zgodnego z lokalizacja. oczywiscie na wszystko to sa "sposoby" dostepne np. na xda-developers.com, ale w koncu zhakowac lub ukrasc mozna absolutnie wszystko...

zastanawia mnie natomiast postawa swiatowej firmy Canon w dobie globalizacji. Pan Kazio z Pruszkowa jak sprzedal mi namiot to poinformowal, ze jak bedzie minus 25 i wiatr to zmarznie mi d...., a teraz jestem na "koncu swiata" i nie dziala mi program, bo firma ktorej uwierzylem na jakas tam swoja pieprzona polityke regionalizacji, o ktorej nie informuje i o ktorej oddzial polski (rosyjski chyba tez, bo nie odpowiada) nie ma zielonego pojecia.

wybralem 6D, a nie np. Nikona D600, aby wlasnie sterowac nim z komorki. to moj pierwszy i ostatni zakup Canona.

tak przy okazji: akumulatora dla pracy 6D z GPS-em wystarcza zaledwie na kilka godzin. ludzie pisza o tym na wielu forach, producent oczywiscie milczy.

przepraszam za brak polskich liter.
    Ostatnio edytowane przez PawelWojcik ; 11-04-2013 o 19:25

Uprawnienia umieszczania postów