Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 61

Wątek: Włamanie

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

ja mam ciekawy patent wpiąłem się przez router ze sprzetowym firewallem jest chyba tańszy niż rozwiązania abonamentowe bo płaciłem raz za router z routera miałem powiadomienia na @ o próbach wejścia ale wuatawilem brak pingowania i skończylo się. Mam spokój od 2 lat oprócz tego 2 programiki do trojanów i żadnych problemów

polecam to rozwiązanie nawet jak podepniesz po lan 1 komp przez mapowanie MAC adresów i właczysz sprzetowy firewall to masz z bani kupowanie antywirusów i takich tam

pozdrawiam

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter

polecam to rozwiązanie nawet jak podepniesz po lan 1 komp przez mapowanie MAC adresów i właczysz sprzetowy firewall to masz z bani kupowanie antywirusów i takich tam

Hmmm moze dlatego moj nortonek i firewall nortonowy takie skuteczne ... bo na modemie Noestradowym takie wlasnie rozwiazanie mam ustawione (modem Wirespeed po lanie, wlaczone mapowanie i sprzetowy firewall).

Aha... sprzetowy firewall przed wiruskami w poczcie cie nie uchroni .

Bywalec
    Miasto
    Niemcy

Domyślnie

Przed virusami i robalami rozprzestrzeniajacymi sie przez dziury w windowsie sprzetowy FW chroni bardzo skutecznie:

Zamyka wszystkie porty z zewnatrz. Ciekawym rozwiazaniem sa modemy x-DSL na ktorych chodzi Linux (n.p. OpenWRT) - wtedy masz mozliwosc dokladnego ustawienia co sie dzieje z kazdym portem, jakie uslugi sa mapowane do jakich kompow wewnatrz sieci. Ja mam n.p. ustawiony ssh + obsluge dyndns'a.
    Cytat Zamieszczone przez Vitez
    sprzetowy firewall przed wiruskami w poczcie cie nie uchroni .
    Przed wirusami w poczcie chroni minimalne zastanowienie sie zanim klikniesz na zalacznik.

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    "Probe wlamania"? Konkretnie, polaczenia, skad, na jaki port itp. Moze kolejny Windowsowy worm - dzien jak co dzien
    ja mam czasami z Outposta [attack detection, short fragments, i nr IP] zazwyczaj jak eMule rozruszam, raz miałem coś poważniejszego, bo wywalił mi komunikat [port scanned]

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stdanielo
    Dokładnie, jeszcze żaden soft nie przepuścił mi tyle syfu co Norton, badziewie którego on nie zauważył wykrywal pierwszy lepszy skaner on-line, po n-tym razie dałem sobie z nim spokój, potem długo był Avast i było nieźle teraz tak jak przedmówca NOD32 i zero problemów.
    Scaner on-line zawsze ci coś wykryje - i zaraz potem zaoferuje płatną opcję pomocy - nieprawdaż?
    Przecież wiadomo że "jak nie wiadomo o co chodzi - chodzi o kasę"....Tak na zdrowy rozum: by dowolny program zabezpieczający był sprawny musi być aktualizowany- ustawicznie.Czy chętniej to będą robić za darmo czy za pieniądze - sami sobie odpowiedzcie.Więc -wg mnie Norton górą.A że "zamula"?Chyba to kwestia konfiguracji a poza tym: jak program w tle ma skanować i kontrolować, i nie wykorzystywać mocy obliczeniowej procesora?Da się to zrobić?I- co zamula?
    Ja korzystam z IS 2005, Spybota i Ad- aware.Pilnuję rejestru przy pomocy CCleanera i WinRegRepair.I - nie narzekam.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Widocznie sie da. Jakos NOD chodzi i opinii o nim ze cokolwiek zamula nie ma... Za to o nortonowych wynalazkach od zawsze to samo.
    ...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RadiB
    Przed wirusami w poczcie chroni minimalne zastanowienie sie zanim klikniesz na zalacznik.
    Oraz program pocztowy linny niz Outlook ub poczta via WWW, bo w Outlooku sa takie spryciule co sie rozlaza po systemie nawet bez klikniecia w zalacznik - wystarczy klikniecie w wiadomosc i jej podglad. Ewentualnie server-side antywirus na takie wirusy jest skuteczny a to juz zalezy gdzie ma sie skrzynke zalozona.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hekselman
    Scaner on-line zawsze ci coś wykryje - i zaraz potem zaoferuje płatną opcję pomocy - nieprawdaż?
    Przecież wiadomo że "jak nie wiadomo o co chodzi - chodzi o kasę"....Tak na zdrowy rozum: by dowolny program zabezpieczający był sprawny musi być aktualizowany- ustawicznie.Czy chętniej to będą robić za darmo czy za pieniądze - sami sobie odpowiedzcie.Więc -wg mnie Norton górą.A że "zamula"?Chyba to kwestia konfiguracji a poza tym: jak program w tle ma skanować i kontrolować, i nie wykorzystywać mocy obliczeniowej procesora?Da się to zrobić?I- co zamula?
    Ja korzystam z IS 2005, Spybota i Ad- aware.Pilnuję rejestru przy pomocy CCleanera i WinRegRepair.I - nie narzekam.
    Wiesz chodzi o to, ze byly widoczne efekty dzialania tych wirosow, np. nie mozna bylo odpalic managera zadan czy msconfig, skanowanie nortonem nic nie dalo, a skaner online znalazl te wiry, jak juz wiedzialem co to za swinstwo, to sobie sam znalazlem jak to usunac. Z NOD32 nie ma tego problemu, dziala rewelacyjnie i nie muli kompa.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hekselman
    Nieprawdaz, bo mi nic nie wykrywaja .

Bywalec
    Miasto
    Niemcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    bo w Outlooku sa takie spryciule co sie rozlaza po systemie nawet bez klikniecia w zalacznik - wystarczy klikniecie w wiadomosc i jej podglad.
    Nawet Outlook jest oki, jak sie go porzadnie skonfiguruje

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów