Router sprzetowy + free-av. Zainstalujesz i zapominasz o wlamaniach, wirach, robalach....
Router sprzetowy + free-av. Zainstalujesz i zapominasz o wlamaniach, wirach, robalach....
A moze zamast psioczyc na Nortona ze zamula po prostu zrobic maly upgrade hardware?
Mi nic nie zamula... w sumie jakies 100MB zajmuja jego uslugi, tyle samo co Firefox... a Firefoxa wszyscy chwala i jakos nikt nie podaje jego wady ze zamula.
Norton ma jedna wazna zalete - marke. Jako firma tak znana nie moga sobie pozwolic na powazne wpadki w tematyce bezpieczenstwa - nauczyli sie od Microsoftu
Jako dodatku co jakis czas skanuje Ad-Aware (ale jakos nic nie znajduje)... przez jakis czas mialem tez wlaczonego Ad-Watch ale ze kopal mi programy instalacyjne (wpisywaly sie do rejestru by dokonczyc czesc instalacji po reboocie, Ad-Watch to usuwal z rejestru i instalki niektorych programow po prostu byly nieskuteczne) to z niego zrezygnowalem.
A no oprocz tego mam sprzetowy firewall w modemie Neostradowym na sieciowce.
Mała uwaga: nortona, z racji popularności, wyłącza z biegu co trzeci malware.
Vitez, dziwne masz podejscie jak na informatyka![]()
Bo ja jestem korporacyjny informatyk (i oddalam sie cooooraaaz bardziej od informatyki stricte technicznej) a nie stereotypowy, zarosniety admino-programisto samotnik w serwerowej pustelniZamieszczone przez [DoMiNiQuE]
![]()
jaka ?? ładnie wygladaNorton ma jedna wazna zalete - marke
co do sprzetu pod ten antywirus to zeby nieodczuwac jakis zamulen to potrzebuje niezłej konfiguracji
uzywałem tego softu nieraz i kilka wer a pojawiaja sie co roku
ale nieuwazam ze jest dobry jest przecietny a to ze w rankingach sie pokazuje na czołowych pozycjach to chyba tylko za to ze ładnie wyglada i ze firma płaci za to
uzywam i testuje od jakiegos czasu noda i narzie przy nim zostane przynajmniej do konca testu 16715979 dni
niezawiodłem sie jeszcze na nim a mam co chronic w kompie mam ponad 1TB wiec postawiłem na niego![]()
Dokładnie, jeszcze żaden soft nie przepuścił mi tyle syfu co Norton, badziewie którego on nie zauważył wykrywal pierwszy lepszy skaner on-line, po n-tym razie dałem sobie z nim spokój, potem długo był Avast i było nieźle teraz tak jak przedmówca NOD32 i zero problemów.Zamieszczone przez guest1
Zamieszczone przez stdanielo
Patrz a mi Norton nic nie przepuszcza a skanery on-line (bo to nie pierwszy watek tego typu z marudzeniem na Nortona czytam i sobie przy takowych okazjach robie skany by sprawdzac wiarygodnosc narzekaczy) milcza... moze po prostu uwazaj bardziej w co klikasz ?
Napisalem dokladnie jaka. Czytaj uwaznieZamieszczone przez guest1
.
Ja mam niezla konfiguracje i nie odczuwam zamulen. Subiektywna opinia... a porzadny sprzet przyda sie zawsze i kazdemu (np do obrobki zdjec) a nie tylko by nie odczuwac zamulen z powodu jednego programu.co do sprzetu pod ten antywirus to zeby nieodczuwac jakis zamulen to potrzebuje niezłej konfiguracji
Canon tez bywa w rankingach na czolowych pozycjacha to ze w rankingach sie pokazuje na czołowych pozycjach to chyba tylko za to ze ładnie wyglada i ze firma płaci za to.
Dobra, będę uważał. :-?Zamieszczone przez Vitez
Az przed chwila puscilem kolejny skan online zeby samemu sobie cos udowodnic(uzylem panda active scan),ostatnio skanowany zlom byl jakies 2 mies temu . Zero wirusow itp smieci, 8 cookiesow spyware'owych sprzed dwoch dni max.